Ірина Геращенко Народна депутатка України

Я сьогодні одягла помаранчевий светр

Він знав, що його посадили за його гострий язик, але жодного разу не замовк

Читаю філософствування щодо виходу Юри і, м'яко кажучи, дивуюся: тепер він прийняв кістку від режиму, тепер він стане четвертим і всі пересваряться, тепер Юлю не випустять , бо це кістка Заходу, тепер опозиції немає аргументів для Заходу, бо Юру випустили.

Люди, ви що?

Він відсидів 2 роки і три місяці! Він вийшов з незламаним хребтом. Він знав, що його посадили за його гострий язик, але жодного разу не замовк, не пішов на компроміс із совістю. Йому пригадують старі промахи і невдачі. Хто? Жителі фейсбука, які самі жодного разу в житті не заявили про протест власному керівнику, не те що режиму? Юра, як і всі, хто працював, а не робив вигляд, звичайно , помилявся і щось не встиг чи не зміг зробити. Але це не має жодного відношення до його ув'язнення.

Його посадили як ворога, а не злодія. Він витримав цей іспит більше, аніж гідно. Всі, хто мали можливість спілкуватися з ним під час судових засідань чи хоч раз пробивалися на побачення в тюрму, можуть підтвердити, яка величезна робота над собою відбувалася з ним в ці тяжкі для нього і його родини тижні ув'язнення. І ті, хто його садив, щоб принизити і знищити - просто нікчемні пігмеї, які падають від яйця. Це я без пафосу. А всім моралізаторам - не бажаю жодному з вас опинитися там, де був Юра. І не впевнена, що всі з тих, хто пригадує його старі невдачі, витримав би подібний іспит, вийшов НЕПРИНИЖЕНИМ. А те, що він не розколе, а додасть опозиції - тут і сумніву немає. А те, що відтепер він підключитися до справи визволення Юлі, в т.ч. в діалозі із Заходом і в мобілізуючій роботі з суспільством - це 100000 відсотків. А те, що йому не закриють рота, так це очевидно так само як і те, що весна (не календарна, а реальна) все одно настане.

Я сьогодні одягла помаранчевий светр під куртку - на так під погоду, як під настрій.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: