Богдан Яременко Народний депутат України

У підсумковій заяві в Женеві забули згадати слово «Крим»

Гроші витрачені на відрядження Дещиці і Ко в Женеву краще було пожертвувати на порятунок пінгвінів

Лавров має підстави святкувати. Розпочавши переговори у відверто програшній позиції, чотиристоронні переговори він розвернув таким чином, що у підсумковій заяві учасники забули згадати слово "Крим".

Та і зустріч, як це слідує з підсумкової заяви, стосувалася не російської агресії, анексії Криму чи хоча б українсько-російської війни, а "ситуаціі в Україні".

Таке враження, що не Росія віроломно напала, а Україна.

З тексту заяви, узгодженої ЕС, США, Росією і Україною, у Женеві, слідує низка зобов'язань України. Зокрема, щодо характеру конституційного процесу в нашій державі.

Якщо Андрій Дещиця вважає себе знавцем конституційного процесу, то міг би сходити в профільний комітет Верховної Ради чи виступити з цієї теми перед студентами. Результат був би той самий.

Ще ми повинні надати сприяння місії ОБСЄ, в яку радо увійдуть американці, європейці і росіяни. Видно, Дещиці видалося мало російських терористів на сході України і він вирішив розбавити їх російськими розвідниками в місії ОБСЄ. Якщо ескалацію ситуації здійснює Росія, то, поясніть мені, чому місія ОБСЄ не розгортається на російській території і в Криму?

Якщо Ештон, Керрі та Дещиця вважають своїм досягненням формулювання заяви про звільнення будівель, то дуже скоро Лавров їм пояснить, що не розуміє, яким чином це може стосуватися Росії.

Яким чином і на основі чого Дещиця підписався під тим, що терористи будуть амністовані, я сподіваюсь він пояснить скоро Верховній Раді. Бо це її компетенція. І знавець конституційного процесу Дещиця мав би знати, що існує розподіл повноважень між гілками влади.

Одним словом, делегація України нагадує десантників, які віддали бронетехніку і затвори терористам, перед тим, як з ганьбою піти.

Чесне слово, гроші витрачені на відрядження Дещиці і Ко в Женеву краще було пожертвувати на порятунок пінгвінів.

Коли вже Переяславська рада вивітриться з голів українських дипломатів?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: