Володимир Бондаренко Депутат Київради (Батьківщина)

Епоха Попова-Чорновецького повертається в Київраду

Сесія Київради вчора пройшла з повним дежавю епохи Попова-Черновецького

Сесія Київради вчора пройшла з повним дежавю епохи Попова-Черновецького. Жодного бюджетного питання: вчасно не вносити зміни до бюджету - значить планомірно "закопувати" столичне господарство. Жодного питання про тендерні закупівлі, у тому числі і закупівлі ліків у столичних фармацевтичних підприємств (а це і робочі місця, і податки до столичної казни). Взагалі: жодного питання із тих нагальних, про які кияни кричать щодня.

Зате в порядок денний серед іншого було включено такі "дивнуваті" питання: наприклад про ліквідацію деяких комунальних підприємств з подальшим переданням їхніх балансових ділянок лісо-паркової зони до Київзеленбуду, яким керує Царенко (знаменитий київськими "липовими" каштанами). Що б було далі із цими ділянками при такому потужному будівельному лоббі у київрадівській більшості - не важко здогадатися. Правда під тиском депутатів питання вилучили із порядку денного.

Проте інше питання - земельна ділянка для забудовника ТОВ "Тельбин ІВА" - дійшло навіть до голосування. Доповідав активно і грунтовно з цього питання ударівець Странніков. Безперечно, він досконало "володіє" питанням, адже при "молодій команді" вони разом "наділили" цього забудовника ласим шматочком у парковій зоні на лівобережжі. Правда кияни та активісти вчинили рішучий спротив.

Тепер нинішня більшість хотіла прокрутити таку-собі крутілочку: мовляв, хоч наділ виділили незаконно, проте слід врахувати інтереси забудовника і надати ідентичну ділянку в іншому місці. Це ж зараз для киян "найактуальніше" питання - наділи для ударівського будівельного лоббі!

Я виступив не просто із жорсткою критикою, а з попередженням: якщо це питання і подібні йому сьогодні пройдуть, ми (хто совість не втратив) одразу підемо до людей.

Голосів на цю крутілочку не вистачило - лише сорок із лишком.

З такими порядками денними Київради не лише європейської столиці не збудуємо, а й завалиться навіть те, що тримається на плаву.

До речі, стало зрозуміло, чому Кличко проігнорував вчора День Прапора у місті Києві та сесію: треба ж було у Верховній Раді контролювати вихід його фракції із коаліції (на днях Кличко повідомляв про можливість особистого балотування до Парламенту восени).

Цікаво: свого часу ударівці як мантру повторяли про об'єднання посад міського голови та голови КМДА, бо їм для роботи бракувало повноважень. А тепер скрізь приходять люди "від імені", а не сам Кличко. Що ж буде, якщо ще й виборчі перегони долучити до всього?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: