Янукович перетасує чиновників. Проект Указу Президента

Янукович перетасує чиновників. Проект Указу Президента

Джерела «Главкому», близькі до розробників адміністративної реформи, надали проект відповідного Указу Президента

Найближчим часом, скоріше за все до кінця цього тижня, Президент України має намір запустити адміністративну реформу. Відповідне рішення буде формалізоване в указ глави держави, в якому будуть окреслені головні напрямки реформування та державні інституції, які ліквідують, заберуть повноваження або пере підпорядкують іншим органам виконавчої влади.

На даний момент ще важко говорити про кінцевий варіант документу, який вийде з-під пера Віктора Януковича, проте джерела «Главкому» стверджують, що з кількох головних проектів реформування Президент все-таки схиляється до одного з проектів адміністративної реформи, який раніше був розроблений Головним управлінням державної служби. Джерело «Главкому» впевнене, що, скоріше за все, Президент дасть хід саме цьому указу. Хоча не виключає, що в остаточній редакції документу можуть з’явитися кілька істотних новел, взятих з інших концепцій, розроблених в Головдерслужбі. Зокрема, поки що в робочому документі не планується формальна ліквідація жодного міністерства, а тому саме в цьому напрямку можуть бути внесені суттєві поправки. До речі, за словами джерела, в самому Головному управлінні державної служби теж готуються до реорганізації й збирають речі…

Перші висновки, які можна зробити, проаналізувавши проект указу Президента щодо адміністративної реформи – Україну чекає велика міграція чиновників між різними відомствами, масштабна кампанія зі зміни вивісок різних держустанов та грандіозний дерибан дуже «хлібних місць» між різними міністерствами.

Очевидно, що найрізноманітніші державні органи, крім міністерств, будуть ліквідовані, об’єднані або перейменовані в державні служби, державні інспекції та державні агентства. Найвищий статус матимуть саме державні агенції, які на відміну від решти органів отримають право управляти та розпоряджатися заповітним державним майном. Очевидно, що міністерства хочуть позбавити повноважень розпоряджатися майном, а залишити їм тільки «нормотворчу функцію» для підлеглих структур. Але знаючи українські реалії, важко сподіватися, що міністри обмежаться написанням папірців для держагенцій й віддадуть їм в руки реальні фінансові потоки.

Найперше, що кидається в очі – надзвичайно прибуткові для чиновників держкомітети щодо земельних ресурсів та лісового господарства перетворюються в служби, а концентрує під своїм крилом їх фінансові потоки Міністерство охорони навколишнього середовища. Саме так можна розуміти, що міністерству передається повноваження створювати нормативні акти, за якими житимуть відповідні структури. Щоб Мінекології мало не показалося, їм же в підпорядкування передадуть й грошовиту екологічну інспекцію та Державне агентство з водних ресурсів, яке сконцентрує грошові потоки колишнього відповідного державного комітету. Фактично, враховуючи, що всі повноваження з контролю над надрами залишаться в міністерства, воно стане чи не найбільш ласим шматком в українському уряді.

Справжнім фінансовим монстром Кабінету Міністрів, навіть у порівнянні з нинішнім становищем, буде Міністерство фінансів. Йому «нормотворчо» підпорядкують реформовану державну податкову службу, контрольно-ревізійне управління (інспекцію) та регулювання ринків фінансових послуг. І на додачу, щоб взагалі ні в кого не було сумнівів, хто буде головним в уряді після прем’єр-міністра, главі Мінфіну нададуть право регулювати діяльність митниці та передадуть під нормотворчий контроль держказначейство.

Отримає свою порцію повноважень та грошових потоків й Міністерство економіки, якому вже багато хто пророкував почити у Бозі. Але навпаки, згідно з проектом адмінреформи, який може втілитися в життя найближчим часом, Мінекономіки дадуть можливість творити нормативні акти для держрезерву, який перетворять в агентство, держкомстату і служби експортного контролю.

До підпорядкування Мінтрансу віднесуть Укравтодор та державну авіаційну службу, прикордонниками в майбутньому буде опікуватися МВС, прибутковим рибним господарством та ветеринарною медициною буде завідувати МінАПК, а санепідемстанцію та лікінспекцію передадуть міністерству з питань охорони здоров’я.

Також планується створити низку потужних Державних агентств, які за своїми повноваженнями й можливостями для «роспилу грошей», мало чим поступатимуться нинішнім міністерствам й займатимуться управлінням великої частини майна нинішніх міністерств. Наприклад, є план створити державне агентство конверсії, якому передадуть в управління майно Міноборони, а також повноваження нинішнього департаменту надлишкового майна і земель військового відомства.

Вже зараз видно, що деякі міністерства після проведення адміністративної реформи втратять більшість своїх нинішніх повноважень та грошових потоків. Наприклад, майже всі можливості контролювати фінанси та керувати майном заберуть в Міністерства з питань ліквідації надзвичайних ситуацій, Мінрегоінбуду та деяких інших відомств.

Ще один момент – чисто політичний. Багато українських журналістів та політиків встигли підняти гвалт через те, що в планах адміністративної реформи – ліквідація Інституту національної пам’яті. При чому, цей пункт є у всіх проектах реформи. Проте справедливості ради треба сказати, що всі проекти адміністративної реформи, в тому і числі той, який публікуємо ми, були розроблені Головдержслужби ще за Президента України Віктора Ющенка та прем’єра Тимошенко. Як це не дивно чути, вже на початку квітня концепція цієї реформи була опублікована окремим друкованим виданням. Тобто, нова влада отримала готовий продукт від влади попередньої.

Що ж, будемо чекати рішення Президента, а поки пропонуємо вам ознайомитися з робочою версією Указу Президента України щодо адміністративної реформи в Україні. Зрозуміло, що цим указом адмінреформа не обмежиться, то ж варто очікувати ще цілу низку відповідних законопроектів.

-- Указ Президента України

Про систему центральних органів виконавчої влади

З метою підвищення ефективності функціонування системи центральних органів виконавчої влади України пропонуються наступні кроки:

1. Встановити, що:

а) під функціями з ухвалення нормативно-правових актів розуміється видання на підставі і у

виконання законів України обов’язкових для виконання органами державної влади, органами

місцевого самоврядування, їх посадовцями, юридичними особами і громадянами норм і

правил, які регулюють відносини у конкретній предметній сфері і які розповсюджуються на

невизначене коло осіб;

б) під функціями з контролю і нагляду розуміється здійснення перевірки виконання органами

державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовцями, юридичними особами і громадянами встановлених Конституцією України, законами України і іншими нормативно-правовими актами загальнообов’язкових правил і норм поведінки в економіці та суспільному житті, встановлення розбіжностей між нормативним і фактичним станом об’єкту контролю, здійснення заходів, спрямованих на приведення об’єкту контролю у нормативний стан;

в) під функціями з надання державних послуг розуміються:

— видача органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовцями

за зверненням фізичних і юридичних осіб дозволів (ліцензій) на здійснення певного виду діяльності і (або) конкретних дій;

— реєстрація актів, документів, прав, об’єктів, а також видання індивідуальних правових

актів;

— надання інших послуг, закріплених законодавством за органами виконавчої влади;

г) під функціями з управління державним майном розуміється здійснення повноважень власника відносно природних ресурсів, що знаходяться у загальнодержавній власності, державного майна, у тому числі переданого державним підприємствам і установам, підвідомчим державному агентству, а також управління акціями відкритих акціонерних товариств, які знаходяться у державній власності;

2. Встановити, що міністерство:

а) є центральним органом виконавчої влади, який здійснює функції з формування державної

політики і нормативно-правового регулювання у законодавчо встановленій сфері діяльності;

б) на підставі і у виконання Конституції України, законів України, актів Президента України і Кабінету Міністрів України самостійно здійснює правове регулювання у встановленій сфері діяльності;

в) у встановленій сфері діяльності не має права здійснювати функції з контролю та нагляду,

надання державних послуг, а також функції з управління державним майном, окрім випадків,

які встановлюються законодавством України та міжнародними угодами;

г) здійснює координацію і контроль діяльності відповідних державних служб, державних

агентств та державних інспекцій.

3. Встановити, що державна служба:

а) є центральним органом виконавчої влади, який здійснює функції з контролю і нагляду і

надання державних послуг у встановленій сфері діяльності, а також спеціальні функції у сфері оборони, державної безпеки, захисту і охорони державного кордону України, громадської безпеки, безпеки дорожнього руху і захисту від надзвичайних ситуацій;

б) у межах своєї компетенції видає індивідуальні правові акти;

в) не має права здійснювати у встановленій сфері діяльності нормативно-правове регулювання, управління державним майном, окрім випадків, які встановлюються законодавством України та міжнародними угодами.

4. Встановити, що державна інспекція:

а) є центральним органом виконавчої влади, який здійснює функції з контролю і нагляду у

встановленій сфері діяльності;

б) у межах своєї компетенції видає індивідуальні правові акти;

в) не має права здійснювати у встановленій сфері діяльності нормативно-правове регулювання, надання державних послуг, управління державним майном, окрім випадків, які встановлюються законодавством України та міжнародними угодами.

5. Встановити, що державне агентство:

а) є центральним органом виконавчої влади, який здійснює у встановленій сфері діяльності

функції з управління державним майном а також функції із застосування права, за винятком

функцій з контролю і нагляду;

б) у межах своєї компетенції видає індивідуальні правові акти;

г) не має права здійснювати нормативно-правове регулювання у встановленій сфері діяльності, надання державних послуг і функції з контролю і нагляду, окрім випадків, які встановлюються законодавством України та міжнародними угодами.

6. Ліквідувати:

— Державний комітет України з питань технічного регулювання і споживчої політики;

— Державний комітет ядерного регулювання України;

— Державний комітет інформатизації України;

— Державний комітет України у справах національностей і релігій;

— Державний комітет України у справах ветеранів;

— Державну службу з охорони прав на сорти рослин;

— Державну службу заповідної справи;

— Державну службу туризму і курортів;

— Державну службу контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України;

— Державну службу лікарських засобів і виробів медичного призначення;

— Державну соціальну службу для сім’ї, дітей та молоді;

— Державну гідрометеорологічну службу;

— Державну службу геодезії, картографії і кадастру;

— Державну геологічну службу;

— Державну авіаційну пошуково-рятувальну службу;

— Фонд соціального захисту інвалідів;

— Державний департамент з питань банкрутства;

— Державний департамент з питань адаптації законодавства;

— Державний департамент тракторного і сільськогосподарського машинобудування;

— Державний департамент з питань зв’язку;

— Державний департамент автомобільного транспорту;

— Державний департамент адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, та конверсії колишніх військових об’єктів;

— Державний департамент надлишкового майна і земель;

— Державний департамент інтелектуальної власності;

— Державний департамент пожежної безпеки;

— Державний департамент страхового фонду документації;

— Державне агентство України з інвестицій та інновацій;

— Державну архітектурно-будівельну інспекцію;

— Державну інспекцію з контролю якості сільськогосподарської продукції та моніторингу її ринку;

— Державну інспекцію контролю якості вугільної продукції;

— Державну житлово-комунальну інспекцію;

— Головну державну інспекцію на автомобільному транспорті;

— Державну інспекцію з контролю за використанням і охороною земель;

— Українське агентство міжнародного розвитку;

— Національне агентство екологічних інвестицій України;

— Національне агентство України з іноземних інвестицій та розвитку;

— Національне агентство України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів;

— Комітет з контролю за наркотиками;

— Центр обробки запитів країн-членів Світової організації торгівлі і Світової організації торгівлі і їх інформування;

— Інститут національної пам’яті.

7. Утворити:

— Державне агентство розвитку промисловості, передавши йому функції з управління майном Міністерства промислової політики України;

— Державну службу нагляду ядерної та радіаційної безпеки, передавши їй функції з контролю і нагляду та надання державних послуг Міністерства палива і енергетики України, Міністерства вугільної промисловості України, Державного комітету ядерного регулювання України, яке ліквідується;

— Державне агентство управління аеропортами, передавши йому функції управління майном Міністерства транспорту та зв’язку України;

— Державну службу безпеки дорожнього руху, передавши їй функції з контролю та нагляду, надання державних послуг у встановленій сфері Міністерства внутрішніх справ України;

— Державну службу лікарських засобів та контролю за наркотиками, передавши їй функції з

контролю та нагляду, надання державних послуг у встановленій сфері Міністерства охорони здоров’я України, Комітету з контролю за наркотиками та Державної інспекції лікарських засобів і виробів медичного призначення;

— Державну архітектурно-будівельну службу, передавши їй функції з контролю і нагляду та

надання державних послуг Міністерства регіонального розвитку і будівництва України,

Державної архітектурно-будівельної інспекції;

— Державну ветеринарну та фітосанітарну службу, передавши їй функції з контролю і нагляду та надання державних послуг Міністерства аграрної політики України; Державного комітету ветеринарної медицини, Державної інспекції з контролю якості сільськогосподарської продукції та моніторингу її ринку, які ліквідуються;

— Державне агентство сільського господарства, передавши йому функції з управління майном Міністерства аграрної політики України;

— Державне агентство рибальства, передавши йому функції з управління майном, надання державних послуг та контрольно-наглядові функції у встановленій сфері Міністерства аграрної політики України; Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Державного комітету рибного господарства, яке ліквідується, перетворюваного Державного комітету лісового господарства України;

— Державну службу метеорології, геодезію і картографії, передавши їй функції з контролю і нагляду та функції з надання державних послуг у встановленій сфері діяльності Міністерства охорони навколишнього природного середовища України; Міністерства України з питань надзви чайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи; Державної гідрометеорологічної служби, Державної служби геодезії, картографії і кадастру, які ліквідуються;

— Державне агентство інформатизації та зв’язку, передавши йому функції з управління майном Міністерства транспорту та зв’язку України; у встановленій сфері діяльності Державного комітету інформатизації України, який ліквідується;

— Державну автотранспортну службу, передавши їй функції з контролю і нагляду та функції

з надання державних послуг Міністерства транспорту та зв’язку України; Державного

департаменту морського і річкового транспорту, Державного департаменту автомобільного

транспорту, Державної служби автомобільних доріг України; Державної інспекції на

автомобільному транспорті, які ліквідуються;

— Державну службу захисту прав споживачів, передавши їй функції з контролю і нагляду та

функції з надання державних послуг Міністерства економіки України; Державного комітету

України з питань технічного регулювання і споживчої політики, який ліквідується;

— Державну службу технічного регулювання та метрології, передавши їй функції з контролю і нагляду та функції з надання державних послуг Міністерства економіки України;

Державного комітету України з питань технічного регулювання і споживчої політики, який

ліквідується;

— Державну службу інтелектуальної власності, передавши їй функції з контролю і нагляду та функції з надання державних послуг Міністерства аграрної політики України, Міністерства освіти і науки України; Державної служби з охорони прав на сорти рослин, Державного департаменту інтелектуальної власності, які ліквідуються;

— Державну реєстраційну службу, передавши їй функції з реєстрації прав на нерухоме майно і операцій з ним, реєстрації нормативно-правових актів центральних органів виконавчої влади, реєстрації громадських об’єднань і політичних партій, засобів масової інформації, функції з контролю і нагляду та функції з надання державних послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану, адвокатури і нотаріату Міністерства юстиції України, за винятком функцій з ухвалення нормативно-правових актів; та функції з реєстрації релігійних організацій та громад Державного комітету у справах національностей та релігій, який ліквідується;

— Державну службу туризму, передавши їй функції з контролю та нагляду, надання державних послуг, та управління майном Міністерства культури і туризму України, Державної служби туризму і курортів, які ліквідуються;

— Державне агентство фізичної культури і спорту, передавши йому функції з управління майном, функції з контролю та нагляду та надання державних послуг у встановленій сфері діяльності Міністерства сім’ї, молоді і спорту, за винятком функцій у сфері сім’ї і молоді;

— Державну паспортну та міграційну службу, передавши їй функції з контролю та нагляду і

надання державних послуг Міністерства внутрішніх справ України; Державної міграційної

служби, яка ліквідується;

— Державну службу з надзвичайних ситуацій, передавши їй функції з контролю та нагляду,

надання державних послуг Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій і

у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Державного

департаменту пожежної безпеки, Державної авіаційної пошуково-рятувальної служби, яка ліквідується;

— Державну службу громадської безпеки, передавши їй функції з контролю та нагляду, надання державних послуг Міністерства внутрішніх справ України;

— Державне агентство конверсії, передавши йому функції з управління майном Міністерства

оборони України, а також Державного департаменту адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або відставку, і конверсії колишніх військових об’єктів, Державного департаменту надлишкового майна і земель, які ліквідуються;

8. Перетворити:

— Державний комітет України із земельних ресурсів у Державну службу земельних ресурсів, передавши його функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Міністерству охорони навколишнього природного середовища України;

— Державний комітет лісового господарства України у Державне агентство лісового господарства України, передавши його функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності, окрім функцій у сфері використання об’єктів тваринного світу, Міністерству охорони навколишнього природного середовища України;

— Державний комітет України по водному господарству в Державне агентство водних ресурсів України, передавши його функції з ухвалення нормативно-правових актів Міністерству охорони навколишнього природного середовища України;

— Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва у Державну службу розвитку підприємництва України, передавши його функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Міністерству економіки України;

— Державну інспекцію цивільного захисту та техногенної безпеки у Державну інспекцію

техногенної безпеки України передавши їй функції з контролю та нагляду у встановленій сфері Міністерства вугільної промисловості України та Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду;

— Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України у Державну службу

фінансових послуг України, передавши його функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Міністерству фінансів України;

— Комітет з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам у Державне агентство України з питань протидії соціально небезпечним хворобам, передавши його функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Міністерству охорони здоров’я України;

— Державний департамент морського і річкового транспорту у Державне агентство морського та річкового транспорту України, передавши його функції з ухвалення нормативно-правових актів Міністерству транспорту та зв’язку;

— Державну авіаційну адміністрацію у Державну авіаційну службу, передавши її функції з

ухвалення нормативно-правових актів Міністерству транспорту та зв’язку;

— Державну службу автомобільних доріг України в Державне агентство дорожнього будівництва України, передавши її функції з ухвалення нормативно-правових актів Міністерству транспорту та зв’язку, функції контролю та нагляду і надання державних послуг Державній транспортній службі;

— Державну податкову адміністрацію України в Державну податкову службу, передавши її функції з ухвалення нормативно-правових актів Міністерству фінансів України;

— Головне контрольно-ревізійне управління України у Державну контрольно-ревізійну інспекцію, передавши його функції з ухвалення нормативно-правових актів Міністерству фінансів України;

— Державний комітет України з державного матеріального резерву у Державне агентство

державного матеріального резерву, передавши його функції з ухвалення нормативно-правових актів Міністерству економіки України;

— Державний комітет статистики України у Державну службу статистики, передавши його

функції з ухвалення нормативно-правових актів Міністерству економіки України;

— Державний комітет архівів України в Державну архівну службу, передавши його функції з

ухвалення нормативно-правових актів Міністерству юстиції України;

— Державну судову адміністрацію України у Державну службу України забезпечення судів,

передавши її функції з ухвалення нормативно-правових актів Міністерству юстиції України;

— Державний департамент України з питань виконання покарань у Державну службу виконання покарань, передавши його функції з ухвалення нормативно-правових актів Міністерству юстиції України;

— Адміністрацію державної прикордонної служби України у Державну службу України охорони державного кордону, передавши її функції з ухвалення нормативно-правових актів Міністерству внутрішніх справ України;

— Державний департамент з усиновлення та захисту прав дитини у Державну службу України з усиновлення та захисту прав дитини, передавши його функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Міністерству праці та соціальної політики України;

— Державний департамент нагляду за додержанням законодавства про працю у Державну

інспекцію праці України, передавши його функції з ухвалення нормативно-правових актів у

встановленій сфері діяльності Міністерству у справах сім’ї, молоді та спорту України.

9. Передати:

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державного комітету рибного господарства України, Державного комітету ветеринарної медицини, які ліквідуються, функції з ухвалення нормативно-правових актів у сфері використання тваринних ресурсів Державного комітету лісового господарства, який ліквідується — Міністерству аграрної політики України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державного комітету інформатизації України, який ліквідується — Міністерству транспорту та зв’язку;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державної митної служби України — Міністерству фінансів України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державної санітарно-епідеміологічної служби — Міністерству охорони здоров’я України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державної служби експортного контролю — Міністерству економіки України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державного казначейства України — Міністерству фінансів України, функції з контролю та нагляду у встановленій сфері діяльності Державного казначейства України — Державній контрольно-ревізійній інспекції;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державного комітету України з питань технічного регулювання і споживчої політики, який ліквідується — Міністерству економіки України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державного департаменту з питань банкрутства, який перейменовується— Міністерству економіки України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державного комітету із земельних ресурсів України, Державного комітету України з водного господарства, Національного агентства екологічних інвестицій, Державної гідрометеорологічної служби, Державної екологічної інспекції, Державної служби заповідної справи, Державної геологічної служби, Державної служби геодезії, картографії і кадастру, Державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель, які ліквідуються, перетворюваного Державного комітету лісового господарства України — Міністерству охорони навколишнього природного середовища України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державної пробірної служби — Міністерству фінансів України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у сфері охорони прав на об’єкти

інтелектуальної власності Міністерства аграрної політики України і Міністерства освіти і науки України — Міністерству юстиції України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державної інспекції лікарських засобів і виробів медичного призначення, Комітету з контролю за наркотиками, Комітету з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам, які ліквідуються — Міністерству охорони здоров’я України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державного департаменту з усиновлення і захисту прав дитини, який перетворюється — Міністерству у справах сім’ї, молоді та спорту України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Пенсійного фонду України — Міністерству праці і соціальної політики України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державної служби кінематографії — Міністерству культури та туризму України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Державного департаменту пожежної безпеки, Державного департаменту страхового фонду документації, які ліквідуються — Міністерству внутрішніх справ України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності, за винятком функцій з встановлення цін і тарифів на законодавчо передбачені товари і послуги,

Національної комісії регулювання електроенергетики України — Міністерству палива та

енергетики України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності, за винятком функцій з встановлення цін і тарифів на законодавчо передбачені товари і послуги, Національної комісії із питань регулювання зв’язку України — Міністерству транспорту та зв’язку України;

— функції Державного департаменту з питань адаптації законодавства, який ліквідується —

Міністерству юстиції України;

— функції з ухвалення нормативно-правових актів у встановленій сфері діяльності Державного комітету у справах національностей і релігій, який ліквідується — Міністерству юстиції України та Міністерству регіонального розвитку та будівництва України;

— функції екологічного контролю і нагляду у встановленій сфері діяльності Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Державної екологічної інспекції, Державної служби заповідної справи, Державної геологічної служби, Державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель, Державного комітету України з водного господарства у встановленій сфері діяльності перетворюваного Державного комітету лісового господарства України — Державній екологічній інспекції;

— функції з контролю та нагляду, надання державних послуг Державного департаменту страхового фонду документації, який ліквідується — Державній архівній службі.

10. Перейменувати:

— Державний комітет фінансового моніторингу України в Державну комісію фінансового

моніторингу України;

— Управління державної охорони України у Державну службу охорони України;

— Адміністрацію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації в Державну

службу спеціального зв’язку України;

— Державний департамент з питань банкрутства в Державну службу з питань банкрутства;

— Головне управління державної служби України в Адміністрацію державної служби України;

— Державний департамент — Адміністрація зони відчуження і зони безумовного відчуження в Державне агентство України з управління зоною відчуження;

— Державне казначейство у Державну службу казначейства України.

Президент України Віктор Янукович

P.S. Інші проекти проведення адміністративної реформи передбачали схоже структурування української влади, проте ліквідовували цілу низку міністерств.

Зокрема, перший проект передбачав ліквідувати: Міністерство з питань житлово-комунального господарства України, Міністерство культури і туризму України, Міністерство у справах сім’ї, молоді і спорту України. Натомість пропонувалося утворити Міністерство культури, туризму та спорту України

Другий проект передбачав ліквідацію крім Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, Міністерства культури і туризму України та Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту України ще й Міністерства промислової політики України. Відповідно, повноваження останнього розподілялися між іншими органами влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: