Валерій Пекар Український підприємець і громадський діяч

Рік Яценюка

Я належу до людей, які були зачаровані прем'єр-міністром навесні минулого року - його правильною риторикою, його рішучістю у проведенні реформ - і повністю розчарувалися вже влітку

Я належу до людей, які були зачаровані прем'єр-міністром навесні минулого року - його правильною риторикою, його рішучістю у проведенні реформ - і повністю розчарувалися вже влітку. Ми маємо бути вдячними першому уряду Яценюка за те, що він втримав країну у важкі часи, але в цілому діяльність Арсенія Петровича протягом року - це тотальний провал.

Основна претензія до Яценюка полягає у відсутності реформ. Багато речей, які можна було зробити ще влітку силами уряду, не очікуючи на новий парламент, так і не були зроблені. Найперші речі - дерегуляція та податкова реформа для запуску економіки, з одного боку, і реформа державної служби та системи органів виконавчої влади, з іншого боку, - повністю провалилися. Можна шукати винних, але є сфери відповідальності окремих міністерств, а є особиста відповідальність диригента урядового оркестру - прем'єра.

Основна причина помилок, на мій погляд, полягає у відсутності стратегічного бачення, що призводить до ручного керування день за днем, втрати пріоритетів, розбалансування державної машини. Друга найважливіша причина - зайва політизація, коли політична доцільність, бажання розставити своїх людей, короткострокові вигоди превалюють над інтересами держави в цілому. Політик замість державника у часи великих викликів - це загроза для всієї країни.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: