Мінмолоді та спорту: Захарова відверто бреше

Мінмолоді та спорту: Захарова відверто бреше

Усі звинувачення, які пролунали з вуст Стелли Захарової в інтерв’ю виданню «Главком», переконує керівництво Мінмолодьспорту, є відвертою брехнею

«Главком» отримав від прес-служби Міністерства молоді та спорту реакцію на нещодавнє інтерв’ю Стели Захарової, у якому та звинувачує відомство розкраданні грошей, які раніше виділялися на змагання її імені. У міністерстві ж всю викладену інформацію спростовують:

Усі звинувачення, які пролунали на адресу Міністерства молоді та спорту з вуст Стелли Захарової в інтерв’ю виданню «Главком» - є відвертою брехнею.

Що стосується проведення турніру Стелли Захарової Ukraine Nation Cup у 2015 р.

Саме Стелла Захарова, а не Міністерство, була публічно викрита на спробах відмити і банально розікрасти гроші платників податків під час організації та проведення свого гімнастичного турніру в 2015 р.

Нагадаємо, що журналісти-розслідувачі авторитетної програми «Схеми» на Радіо Свобода виявили і документально довели, що Стеллою Захаровою та її БФ «Спорт і діти» був свідомо завищений кошторис турніру Ukraine Nation Cup.

Фахівцями «Укрспортзабезпечення», що здійснювали перевірку кошторисів, які подавала Стелла Захарова у 2015 р., також було неодноразово виявлено сумнівні пункти витрат.

Саме Захарова намагалася використати кошти Держбюджету на закупівлю товарів та послуг під цей турнір за абсурдними, в десятки разів завищеними цінами. Зокрема:

- Захарова пропонувала закупити настільні прапорці по 80 грн. за штуку, ручки по 69 грн. за штуку, DVD-R та RW диски по 255-272 грн. за штуку тощо;

- Також Захарова пропонувала сплатити невідомим фірмам послуги з прибирання та вивезення сміття з Палацу спорту на суму 200 тис. грн. Ці послуги й так мали виконуватися працівниками Палацу спорту, а їхня вартість вже була включена в оренду зали та складала лише 64 тис. грн.;

Тобто йшла мова про те, що Стела Захарова вимагала від держави вдруге сплати за одні й ті самі послуги невідомим фірмам. Ще й втричі дорожче, ніж вони насправді коштують;

- Велику стурбованість у фахівців «Укрспортзабезпечення» також викликала необхідність виділити загалом 600 тис. грн. на послуги з обслуговування комп’ютерів, Інтернет та мобільного зв’язку, на яких наполягала Захарова. Кошторис цих послуг мав усі ознаки завищеної вартості;

- Ще 90 тис. грн. коштів платників податків Захарова вимагала сплатити на розробку з нуля спеціально під турнір Ukraine Nation Cup двох комп’ютерних програм «Sport gymnastics» та «Sport secretariat». Хоча насправді відповідні програми вже давно існують та використовуються під час міжнародних змагань зі спортивної гімнастики.

За фактом виявлених і задокументованих порушень під час проведення турніру Ukraine Nation Cup 2015, організатором якого виступила Стелла Захарова та її благодійний фонд, правоохоронними органами було порушено кримінальну справу.

Факти порушень при проведенні змагань було також доведено в судовому порядку

Зокрема, рішенням господарського суду м. Києва від 06.10.2015 з ТОВ «Фортоніт-КОМ», яке було залучено Стеллою Захаровою до організації харчування під час турніру, було стягнуто і повернуто державі 22 470 грн. Ця фірма не надала жодного доказу та належним чином оформлений акт про надання цих послуг.

При цьому Стелла Захарова та її благодійний фонд «Спорт і діти» майже рік не розраховувалися із Палацом спорту за проведення турніру Ukraine Nation Cup у 2015 р.

У зв’язку із цим, відповідно до рішення Господарського суду м. Києва від 11.04.2016 було вирішено стягнути з БФ Стелли Захарової «Спорт і діти» на користь ДП «Палац спорту» 174 776 грн. 21 коп. включно із основним боргом у 130 тис. грн. та нарахованими штрафними санкціями.

Тому усі бездоказові звинувачення Стелли Захарової про нібито «відкати» в «Укрспортзабезпеченні», «корупцію» в Міністерстві - є звичайною помстою за те, що журналісти, громадськість та Міністерство не дозволили їй у минулому році розікрасти кошти платників податків на суму майже 4 млн. грн., які вона вимагала виділити на проведення турніру. За те, що Міністерством було виграно низку судів у Стелли Захарової та повернуто відповідні кошти державі.

Для прикладу, у 2015 р. в м. Львів протягом 7 днів проходив юнацький чемпіонат Європи з боксу. Проведення цих престижних міжнародних змагань, в яких брало участь близько 300 учасників з 27 країн світу, обійшлося лише у 2 млн. грн. Було ще й здійснено ремонт приміщень Львівського велотреку, де проводився турнір.

Що стосується обставин проведення турніру Стелли Захарової Ukraine Nation Cup 2016 р.

Відвертою брехнею є заяви Захарової про те, що держава жодним чином не допомагала в проведенні цьогорічного турніру.

Наголошуємо, Міністерство молоді та спорту, діючи в інтересах спортсменів, які брали участь в Ukraine Nation Cup 2016 - надало для проведення турніру в безкоштовне користування сучасне і дороге гімнастичне обладнання вартістю декілька мільйонів грн.

Ці сучасні спортивні снаряди були закуплені наприкінці минулого року для бази олімпійської підготовки «Конча-Заспа» та збірної України зі спортивної гімнастики.

Обладнання було закуплено в тому числі за рахунок тих коштів, які вдалося зберегти від розкрадання Стеллою Захаровою при організації турніру 2015 р.

Що стосується питання оренди Палацу спорту

Звертаємо увагу, що Палац спорту є державним підприємством, яке знаходиться у сфері управління Мінмолодьспорту.

Не Стелла Захарова чи її спонсори, а саме Мінмолодьспорту профінансувало оренду Палацу спорту для проведення турніру Nation Cup у 2016 р. Загальна вартість оренди склала 520 000 грн. за 4 дні.

Озвучена вартість оренди столичного Палацу спорту є стандартною при проведенні подібних заходів з різних видів спорту. Забезпечення роботи одного з найбільших спортивних комплексів країни протягом 4 днів вимагає досить значних експлуатаційних витрат. Водночас проведення такого турніру на інших, комерційних майданчиках, обійшлося б організаторам змагань у значно більшу суму.

Це ще один доказ того, що Міністерство, діючи в інтересах спортсменів та виконуючи соціальну функцію, допомагало у проведенні турніру. Оренда Палацу спорту нічого не коштувала як організаторам змагань, так і платникам податків. Адже одна державна установа зі сфери управління Мінмолодьспорту, в даному випадку ДУ «Укрспортзабезпечення», сплатила кошти іншому державному підприємству.

Що стосується питання додаткового фінансування з Державного бюджету України тих спортивних заходів, які організовує Стелла Захарова

Стелла Захарова не приховує, що з недавніх пір стала членом політради однієї з політичних сил. Вона також відверто заявляє, що забезпечує політичну рекламу та просування цієї партії, в тому числі за допомогою проведення спортивних турнірів.

Наголошуємо, Міністерство, як аполітичний орган державної влади, який фінансується коштами платників податків - не підтримує та не буде підтримувати організацію спортивних заходів, які проводяться під егідою політичних партій та з метою політичної реклами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: