Микола Підвезяний Головний редактор «Главкома»

Погані новини для Януковича, або Хто виграє вибори в 2015 році

Те, що Партія регіонів переконливо виграла ці парламентські вибори, - доконаний факт.

Те, що Партія регіонів переконливо виграла ці парламентські вибори, - доконаний факт. «Регіони» сформують парламентську більшість, бо мають для цього усі підстави. Вони виграють близько половини округів по мажоритарці і цього вже майже достатньо. Крім того, в партії влади буде ще й резерв самовисуванців. Деякі з них вже мають біло-синій партійний квиток, а деякі не будуть пручатись, коли їх про щось гарно попросять.

На крайній випадок у влади завжди під рукою недоторканий запас комуністів. Вибори скінчились і бажання Петра Симоненка «вернуть страну народу», очевидно, теж.

В таких умовах опозиція залишиться опозицією. Та трагедії в цьому ніякої немає. Головне те, що ця опозиція є. І вона довела це.

Перевага на виборах за партійними списками – головна перемога противників влади. Добра половина українців вже сьогодні хоче змін. А це вже дуже погана новина для Януковича. «Батьківщина», «Удар» та «Свобода» могли б сьогодні реально сформувати більшість, якби виборча система залишалась пропорційною. Та влада заздалегідь прорахувала це. Вона врятувала ситуацію, повернувши мажоритарну.

Але що буде в 2015 році?

Врятувати Януковича можуть лише зміни до Конституції і вибори президента в парламенті. Чи здатні регіонали провернути ще й таке? І чи дозволять їм це зробити три опозиційні сили, що зайшли в новий парламент. Запах президентських виборів навряд чи дозволить їм дочасно «стушкуватись».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: