Адам Михник Польский общественный деятель

Будь сильним! До Юрія Луценка

27 лютого Юрій Луценко - один з лідерів Помаранчевої революції 2004 року, а пізніше керівник Міністерства внутрішніх справ в уряді Тимошенко, був увязненний на 4 роки позбавлення волі . До Юрія Луценка написав листа Адам Міхнік

27 лютого Юрій Луценко - один з лідерів Помаранчевої революції 2004 року, а пізніше керівник Міністерства внутрішніх справ в уряді Тимошенко, був увязненний на 4 роки позбавлення волі . До Юрія Луценка написав листа Адам Міхнік.

Дорогий Юрію!

Надсилаю тобі з Варшави слова солідарності і братерства. З хвилюванням дивлюся на фотографії, які надійшли до мене з Києва, де, сидячи за гратами, очікуючи вироку, читаєш книгу моїх ессе, виданних українською. Не одне з тих ессе я писав у в’язниці і ця зустріч ув’язненного ессе з видатним в’язнем сумління в Україні є для мене символом.

Ніколи не гадав, що один з героїв Помаранчевої революції буде ув’язненний під таким примітивним та вигаданим приводом. Твої вороги - це боягузи, котрі не мають сміливості боротися відверто і чесно. Вчинки цих людей викликають презирство, а вони самі – співчуття, коли звинувачуючи тебе виносять вирок самим собі. Ти вийдеш з в’язниці з піднятою головою, а їх до кінця життя переслідуватиме власна підлість і боягузтво.

Юрію, тобі сьогодні провидіння довірило щербату долю українців, які шукають свободу своєї вітчизни. Вірю, що твоя дорога в ув’язненні буде дорогою до слави. Захоплююсь, Юрію, твоєю постаттю відважного демократа і патріота самостійної України. Вірю, що так само як я відчуває і думає багато поляків. Прийми слова поваги, солідарності і дружби від колишнього в’язня , польського товариша вільної і незалежної України.

Будь сильним. У всьому світі багато людей думають про тебе.

За матеріалом Gazeta Wyborcza переклав Володимир Олійник.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: