Геннадій Афанасьєв Політв'язень, кримчанин

Андрій Коломієць – заарештований кримський патріот, якого репресує російська влада

Андрій Коломієць брав активну участь на Майдані у Києві та відкрито підтримував національні українські рухи

15 травня 2015 троє оперативників в масках і три цивільні особи прибули за місцем проживання Андрія Коломійця, його дружини та діточок з метою проведення обшуку. Під час обшуку в сейфі оперативники «випадково» знайшли заборонений наркотичний засіб і у зв'язку з цим було проведено затримання Андрія Коломійця.

Андрію Коломійцю пред'явили звинувачення в незаконному зберіганні наркотичних речовин. Незабаром після затримання до звинувачення в зберіганні наркотиків додалося і замах на вбивство. За версією слідства, Андрій Коломієць є членом забороненої в Росії Української повстанської армії (УПА), і, розділяючи її екстремістську ідеологію», 20 січня 2014 року приїхав на Майдан до центру Києва «з метою надання збройного опору співробітникам правоохоронних органів». 20 січня на Майдані йшли запеклі зіткнення між демонстрантами та співробітниками міліції, і близько 18 годин Коломієць, як сказано в обвинувальному висновку, «шляхом кидання пляшок з запалювальною сумішшю» взяв участь у протистоянні.

Після затримання українця Андрія Коломійця російські правоохоронці піддали жорстоким тортурам, щоб вибити визнання провини. Коломієць заявляє, що підписав зізнання під дією тортур.
Призначені адвокати, яким Коломієць розповідав про тортури, нічого не робили! Лише з появою нового захисника обвинувачений відмовився від свідчень.

Адвокат увійшов у справу тільки в березні, до цього моменту інтереси українців представляли захисники за призначенням підконтрольні ФСБ. «У нього до березня змінилося п'ять адвокатів, за дев'ять місяців. Ні один з них в СІЗО до нього не прийшов, жодного звернення нікуди не відправив», - обурюється Михайло Кушпель, його новий захисник.

«Визнання моєї вини було вимушеним і обумовленою відсутністю юридичної допомоги з боку попередніх адвокатів», — заявив українець.

У клопотанні на ім'я судді Київського районного суду р. Сімферополя Білоусова М. Н. від захисника Андрія Коломійця зазначено, що старший оперуповноважений Центру «Е» ГУ МВС Росії по ПКФО оперативник Центру «Е» Боровик Ц. Р. разом з невідомими йому співробітниками правоохоронних органів наділи на голову Коломійцю пакет, приєднали до пальців рук з допомогою великих скріпок дроти, підклали під них вологу тканину і пропускали електричний струм. Всіх інших співробітників, які брали участь у цих тортурах запам'ятав і може впізнати.

«Цими тортурами вони змусили мене зізнатися в участі в екстремістських українських організаціях р. в Києві у 2014 р. при замаху на вбивство працівників батальйону міліції «Беркут» МВС України по АРК», — повідомив А. Коломієць.

А в СІЗО Сімферополя в одній камері з прихильниками так званих «ЛНР/ДНР» і відчуває тиск від своїх співкамерників через національності, віросповідання і своєї громадянської позиції. Співкамерники ненавидять його як «українця, опозиційно налаштованого до режиму Януковича». Його ображають, провокують сварки, принижують і погрожують фізичною розправою.
Інших співкамерників учасники самопроголошених республік налаштовують проти українця. Тому інші ув'язнені ставляться до нього швидше вороже, ніж нейтрально.

«Я вважаю обурливим, що його привертають за те, що було в Україні проти українців і при відсутності будь-якої фактичної доказової бази», — говорить Микола Кушпель. Він нагадує, що злочин, у якому обвинувачується його підзахисний, було скоєно на території України громадянином України стосовно громадян України.
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: