Геннадій Афанасьєв Політв'язень, кримчанин

Олег Сенцов - уособлення того, яким має бути українець

aif.ru

У складний момент історії, на відміну від багатьох, у Сенцова вистачило мужності не тільки мати, але і висловити свою громадську і політичну позицію, як мала б зробити будь-яка людина совісті, відповідальності

«У нас тоже была преступная власть. Но мы вышли против нее. Нас не хотели слышать, мы стучали в мусорные баки. Нас не хотели видеть, мы поджигали покрышки. В конце концов мы победили. То же самое произойдет у вас рано или поздно, в какой форме, я не знаю. Я не хочу, чтобы кто-то пострадал. Просто я хочу, чтобы вами не правили преступники. Так что единственное, что я могу пожелать третьей информированной части населения России — это научиться не бояться»

Олег Сенцов

Кримчанин. Батько двох дітей. Кінорежисер, сценарист і письменник. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка за художні фільми «Гамер» і «Носоріг». Нагороджений спеціальною премією журі Чеського кінематографічного і телевізійного союзу FITES.

Учасник "Автомайдану". Боєць, що відстоює честь і гідність держави на перших рядах.
В окупованому Криму підтримував рух за єдину Україну. Став головною допомогою українським військовим і їхнім сім'ям, залишаючись вірним своїй країні.

Істинний і непорушний патріот своєї країни. Нагороджений орденом «За мужність» I ступеня та орденом «За мужність» III ступеня.

Він – один із в'язнів, що їх утримує російська влада у своїх катівнях. Олег Сенцов став заручником підлих політичних ігор, брехливих і лицемірних. У складний момент історії, на відміну від багатьох, у нього вистачило мужності не тільки мати, але і висловити свою громадську і політичну позицію, як мала б зробити будь-яка людина совісті, відповідальності.

Незважаючи на жорстокі тортури та тиск, Олег Сенцов не визнав себе винним в інкримінованих йому злочинах, не піддався на провокації російських силовиків, не відмовився від своєї Батьківщини.

Зараз Сенцов знаходиться в місцях позбавлення волі, в одному з найвіддаленіших і найхолодніших регіонів - Республіці Саха, Якутії. Його засудили до 20 років позбавлення волі.

Навіть у цих нелюдських умовах Олег залишається сильною і мужньою людиною, яка ані на крок не відступає від своїх принципів.

Багато жителів України та світу вважають його символом стійкості і щирого патріотизму, любові до своєї Батьківщини, справжнім Героєм.

Залишитися вірним своїй країні і не здатися під натиском всіх можливих сил ворога – це героїзм.

Виявляти сміливість і самовідданість, відважно дивитися в обличчя небезпечного супротивника і зберігати стійкість - це героїзм.

За здійснення визначного геройського вчинку громадян України нагороджують званням Герой України.

Олег Сенцов - один з найкращих громадян своєї країни, як ніхто інший гідний цього звання, що підтверджує його стійкість і героїзм. Адже він є уособленням того, яким повинен бути справжній Українець.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: