Александр Тимошенко Муж экс-премьер-министра Украины Юлии Тимошенко

Якщо вам мало одного Лукашенко - скоро ви отримаєте ще одного

Світ сьогодні говорить про мирний перехід від тоталітаризму до демократії.

Олександр Тимошенко виступив у Празі на Міжнародній конференції «Демократія на пострадянських територіях: 20 років по тому» з доповіддю «Україна на шляху до тоталітаризму. Не дайте погаснути демократії».

Світ сьогодні говорить про мирний перехід від тоталітаризму до демократії. Так - це був перехід для більшості постсоціалістичних країн. Але не для України. В Україні в даний час особливий тип розвитку. Ми спостерігаємо тут зворотний процес - перехід від демократії до тоталітаризму. І це не просто слова. Це реальність, яка може мати великі наслідки для Європи і світу якщо вчасно не зупинити цей процес.

У даний час в Україні вже немає демократії. Їй зрадив чоловік, якого народ обрав Президентом у 2004 році внаслідок Помаранчевої революції. Він зрадив і революцію і країну, все зробивши для того, щоб передати владу нинішньому Президенту Януковичу і фактично засадив у в'язницю Лідера опозиції, людину, яка практично зробив його президентом України - Юлію Тимошенко. Мені сьогодні шкода Ющенка, він перетворився на жалюгідну людину, який просить подачки у Януковича.

Але для України - зараз не це головне. Першочергове завдання - перемога на виборах, повернення влади, яку узурпував Янукович у народу. Я ще раз з усією відповідальністю стверджую, владу в народу України вкрали!

Виборці - громадяни України - не голосували за своїх представників у владі з новими повноваженнями, в новій формі правління і з новими термінами функціонування, у зв'язку з чим нинішні органи влади переважною більшістю населення і опозицією розглядаються як нелегітимні.

При цьому, Віктор Янукович, фактично, привласнив собі повноваження, перебудувавши систему органів влади під себе, а також забрав під повний контроль функціонування всіх гілок влади, хоча такі дії ще в 2005 році визнавалися Конституційним судом України як неконституційні.

З урахуванням викладеного, єдиним інструментом легалізації органів влади в Україні та їх повноважень є одночасне дострокове проведення парламентських і президентських виборів в Україні, де виборці - громадяни України – зможуть призначити своїх представників в органи влади з компетенцією та на строки, записані в чинному законодавстві для його подальшого приведення у відповідність зі стандартами дотримання прав і основних свобод людини та недопущення випадків узурпації влади. Тобто - в Україні немає легітимної влади і єдиний шлях - її повна зміна.

Оцінювати потрібно інше: як так сталося, як ми всі змогли допустити те, що перетворили на в'язницю мою країну, запроторили у катівні навіть ті паростки свободи, які пробивалися останні роки крізь бетон пострадянської ментальності.

Влада все робить для того щоб ізолювати від країни і світу Юлію Тимошенко. Але вона бореться. Вона доносить до світу слова правди про теперішній режим Януковича. Ми бачимо на власні очі та солідарні з Юлією в тому, що сьогодні за колючим дротом вся країна.

У своєму безправ'ї і страху може опинитися за ґратами кожен український громадянин. Сьогодні в колонії, на нарах - свобода, демократія, майбутнє України. Це головні зміни, які відбулися з часу зміни влади в Україні.

З моменту ув’язнення Лідера опозиції Юлії Тимошенко в країні встановлено диктатуру Януковича і його родини. Юлія Тимошенко закликає до спільних дій щодо демократизації України та зміни цієї влади. Якщо не діяти всім разом - Україні і країнам світової демократії, - на східному кордоні Європейського Союзу та НАТО виникне конгломерат диктатур і авторитарних режимів, який докорінно змінить геополітичну карту не тільки Європи і Євразії, він змінить геополітичну карту світу.

Якщо Вам мало одного Лукашенко - скоро ви отримаєте або вже отримали ще одного - людину з двома судимостями і порушеною психікою, який побудував собі, користуючись бюджетом країни, маєток майже на двохстах гектарах землі, який узурпував усю владу в Україні - Януковича.

Янукович вирішив її просто знищити як людину. Насправді не має значення, яка суть нового або старого звинувачення. Ми вже не сподіваємося на українські суди. Вони знищені і узурповані Януковичем. Важливо, що є Європейський суд з прав людини, який почав розгляд справи Юлії Тимошенко. Важливо, що ми цьому суду довіряємо і перед ним повністю відкриті.

Юлія Тимошенко не порушувала закон. Змістом, сутністю її життя є Україна - боротьба за її демократичний розвиток та європейський вибір. Різні люди можуть думати чи писати про Тимошенко різні речі, критикувати чи підтримувати, любити або навіть ненавидіти, це не змінить для неї головного: скільки б'ється її серце, вона буде служити своїй країні, на волі або за ґратами, на посадах або взагалі за межами політики. І цього у неї не здатний відібрати ніхто, тому що цю свою мету вона ні на що не проміняє, тому що немає такого страху, який змусить відступити Юлію Тимошенко. Повірте. Я це знаю більше, ніж хтось інший.

В Україні наближаються парламентські вибори. У них не братимуть участь Лідери опозиції - Юлія Тимошенко і Юрій Луценко. Вони за ґратами. Потрібно чесно і мужньо сказати: ця виборча кампанія вже сфальсифікована. І не треба вводити себе й інші держави в оману, що це не так. Суди, Центральна виборча комісія, територіальні виборчі комісії, центральні ЗМІ, які управляються правлячим режимом, силові відомства і структури, які, не приховуючи, розправляються з непокірними громадянами і політиками - це маркер цих виборів.

Ми зробимо все, що зможемо, відкриємо в собі друге дихання, зробимо неможливе. Але без підтримки європейської спільноти, шанси у нас дуже невеликі. Ми просимо світ не підтримувати диктатора Януковича, не робити вигляд, що він проводить реформи, а допомогти нам відкрити публічні міжнародні антикорупційні транснаціональні розслідування відвертої тіньової фінансової діяльності сім'ї Януковича та його оточення, зупинити його раз і назавжди, і повернути Україну в Європейську сім'ю і до європейських цінностей.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: