Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

2015 рік може стати вирішальним для України

Події 2014 року матимуть найбільший вплив на розвиток нашої держави.

Події 2014 року матимуть найбільший вплив на розвиток нашої держави.

Перша подія – це Майдан, який прибрав бандитський режим Януковича, відкрив для України шанс нормального європейського розвитку. На жаль, цей шанс значною мірою не був підкріплений тими, хто прийшов до влади. Багато роботи ще попереду.

Друга подія – це російська воєнна агресія проти України, яка призвела до окупації десятків тисяч квадратних кілометрів нашої території і мільйонів українських громадян. Тому попереду – відновлення територіальної цілісності. І суверенітет України – так само попереду.

В 2015 році є можливість, зробивши правильні висновки з допущених помилок, сконцентрувати систему державної влади і об’єднати навколо неї суспільство для рішучих змін для держави. Чи буде цей шанс використано, я думаю, залежатиме від двох-трьох місяців.

Якщо ми говоримо про успіх, то 2015 рік не стане вирішальним для України. Багато проблем накопичилось протягом 23 років, і дуже складна ситуація. Але основу для позитивного руху вперед треба будувати разом. Якщо ми говоримо про негативний сценарій розвитку, тобто провал, то тоді 2015 рік може стати вирішальним. Але не хотілося б, щоб це відбулося.

Автор - Анатолій Гриценко, екс-міністр оборони

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: