Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

Міністр новий - граблі ті самі?

Міністр АПК Олексій Павленко сьогодні радісно заявив про новий рекорд України - протягом року експорт зерна сягнув 33,5 млн тонн.

Міністр АПК Олексій Павленко сьогодні радісно заявив про новий рекорд України - протягом року експорт зерна сягнув 33,5 млн тонн. Міністр пишається тим, що українське село годує 140 млн людей на планеті. Дійсно, це рекорд, за яким величезна праця селян. Але...

Скільки вже можна наступати на одні й ті самі граблі? Напевно і нинішньому міністру варто прочитати табличку на вході в свій кабінет. Там написано: міністр аграрної політики. Ще раз, пане Павленко: міністр аграрної політики - не міністр експорту зерна!

Отож займіться своєю справою, аграрною політикою. І спрямуйте її на створення умов і стимулів для експорту не зерна - аграрної продукції!

Щоб замість зерна на експорт Україна виробляла, споживала сама і експортувала отим 140 мільйонам на планеті, якісні й екологічно чисті продукти: борошно, вермишель, печива, ковбаси, сосиски, кефіри, йогурти, масло, маргарини, сири, соки, варення, джеми...

Щоб переробка сировини (зерна, молока) і, відповідно, ДОДАНА ВАРТІСТЬ залишалися в Україні.

І щоб завдяки цьому не десь за кордоном, а саме в Україні:

1) у сільських районах створювалися нові робочі місця;

2) будувалися нові підприємства, де впроваджувалися нові технології;

3) розвивалися аграрні науки, фундаментальні й прикладні;

4) підвищувався рівень освіти селян, загальної і технічної;

5) село поступово ставало європейським, а не вимирало, як зараз...

Відрапортувати про експорт зерна - великого розуму не треба. А працювати системно і щоденно за вказаними вище напрямами - це Ваш прямий обов'язок, пане міністр аграрної політики.

Сировину вивозять із колоній - Україна має потенціал і повинна із аграрної колонії перетворитися на аграрну метрополію. В якій селяни не боротимуться за виживання у нинішніх принизливих соціально-побутових умовах - житимуть гідно!

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: