Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

Коаліція. Що далі?

Дві фракції сьогодні озвучили вимоги до команди Порошенка-Яценюка.

Дві фракції сьогодні озвучили вимоги до команди Порошенка-Яценюка.

Батьківщина вимагає: відставки корумпованого і недієздатного Уряду; притягнення до кримінальної відповідальності винних у встановленні завищених тарифів; невідкладного (завтра) звіту парламентської комісії з перевірки тарифів з наступним зменшенням тарифів для населення; припинення зовнішнього диктату в парламенті з боку Банкової та Грушевського. Якщо цього не буде, то Батьківщина із коаліції не вийде, але надалі не голосуватиме за жодні закони, крім соціальних.

Самопоміч вимагає: негайних кадрових змін в усьому силовому блоці - ГПУ, МВС, Міноборони і Генштабі; ліквідації податкової міліції; прозорого визначення тарифів; припинення зовнішнього тиску на Раду з боку Банкової та Грушевського; недопущення практики швидкого проламування через парламент законів, спираючись на голоси екс-регіоналів. Якщо цього не буде, то Самопоміч не бачить сенсу бути в такій коаліції.

Думаю, що заявлені вимоги, до речі, загалом слушні, командою Порошенка-Яценюка буде визнано неприйнятними. Мені важко припустити, що Порошенко-Яценюк ці вимоги виконають. Так само важко припустити, що дві фракції свої вимоги знімуть і слухняно голосуватимуть за все підряд.

Що далі? Варіант перший - коаліція продовжує формальне існування у ліниво-скандальному режимі, але по факту частіше діє "ширка" - команда Порошенка-Яценюка голосує спільно з екс-регіоналами.

Варіант другий - після зриву кількох важливих голосувань факт недієздатності коаліції та утвореного нею Уряду стає очевидним для всіх (у країні й за межами), і тоді дострокові парламентські вибори стають невідворотними.

В умовах економічної кризи і війни обидва варіанти матимуть негативні наслідки для країни. Другий варант принаймні чесний. Ваша думка?

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: