Анатолій Матвійчук Народний артист України

Презентація видання «Золотий вік української естради». Як це було

Значення події, яка відбулася в Малому залі НП «Україна» важко переоцінити

З великим піднесенням минула презентація тритомного видання журналіста Михайла Маслія «Золотий вік української естради».

У залі була справжня еліта українського пісенного мистецтва: композитори, поети, співаки, диктори телебачення, родичі відомих поетів і композиторів, які вже перейшли у вічність.

Усі говорили про те (зокрема, і ваш покірний слуга), що саме на кінець минулого століття припав розквіт української пісні, яка облетіла увесь світ і дала Україні сотні яскравих мистецьких імен, які сьогодні незаслужено забуті. І як важливо нині повернути з небуття ці славні імена!

У незалежній Україні ще не було такої системної спроби зібрати і винести до читача ціле покоління людей, що творили і популяризували українську пісню, тому ця робота заслуговує на дуже високу оцінку.
Упевнений, що це раритетне видання буде корисним для всіх гуманітарних вишів України, де вивчається пісенна культура нашої Батьківщини.

Подяка тобі, Михайле, від усіх українців за цю важливу роботу...

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: