Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Референдум у Нідерландах. Спроба зробити перші висновки

Перш за все проти України зіграла «наша» корупційна, клептократична «еліта», відсутність реформ, гучні скандали останніх днів

Перш за все проти України зіграла «наша» корупційна, клептократична «еліта», відсутність реформ, гучні скандали останніх днів все це остаточно послабило наші шанси.

Так само як і відсутність системної, адекватної проукраїнської інформаційної політики в ЄС. Ми програємо Москві інформаційну війну на Заході.

Треба нарешті зняти рожеві окуляри і подивитися на реальний світ. Європейський Союз переживає кризу. Найбільшу з моменту заснування. Великобританія через пару місяців проводить референдум про вихід з ЄС. Вже сьогодні в цілому ряді держав ЄС при владі відверті євроскептики. Рейтинг противників ЄС зростає. На найвищому політичному рівні відкрито ставиться під сумнів майбутнє існування Шенгенської зони.

Міграційна криза останніх місяців стала критичною точкою, кульмінацією кризи європейської міграційної політики останніх десятиліть. Активно працює Москва, сіючи гроші своїм агентам, хаос і страх - всім.

В Європі ціннісна криза. Ми можемо по-різному це все оцінювати, це нам може категорчно не подобатись - але це реальність.

Ліберали в Україні часто говорили, що коли українські націоналісти говорять про Європу, то, мовляв, вони мають на увазі не Європу сучасну, а Європу ХІХ століття, якої вже не існує. Однак, останні події вже свідчать про те, що і сьогоднішня ліберальна Європа переживає кризу і стрімко змінюється. Якою буде Європа через 5-10 років - велике питання.

Сьогодні нам це, звичайно, не вигідно. Спочатку нам треба остаточно і безповоротно відірватися від Москви. Нам було би значно краще встигнути в останній вагон розширення ЄС, а вже потім переживати разом з усіма ці складні часи, але вже як частина цього простору. На жаль, так не вийшло. І тому мусимо грати «по позиції».

Відкинути ілюзії. Бути реалістами та прагматиками. Випалити, нарешті, каленим залізом олігархію та клептократію в Україні. Стрімко модернізовуватись, ставати сильнішими військово та економічно. І разом з нашими справжніми союзниками - державами Балто-Чорноморського простору - будувати потужний військово-політичний альянс проти Москви.

Тоді і в Європу інтегруємось, чого вже там. І будемо в ній не бідними родичами, а сильними гравцями.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: