Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Вибори президента США. Цікаві факти

Джон Кенеді

Найкоротше перебування на посаді Президента США тривало 32 дні. Стільки на посаді пробув Вільям Гарісон. Він застудився під час інавгурації та невдовзі помер від запалення легенів

Оскільки сьогодні вибори в США - трохи цікавих фактів про історію американського президентства.

Жоден Президент США не був відсторонений від посади через процедуру імпічменту.

Лише двоє Президентів США були представлені до процедури імпічменту - Ендрю Джонсон та Біл Клінтон. Обидва були виправдані Сенатом та залишились на посадах.

Чотири Президенти США були вбиті під час перебування на посаді - Авраам Лінкольн, Джеймс Гарфілд, Вільям Мак-Кінлі і Джон Кенеді.

Джеральд Форд - єдиний Президент США (на посаді у 1974-1977), який не був обраний на посаду шляхом виборів ні як Президент, ні як Віце-Президент. Він був призначений на посаду Віце-президента після відставки Спіро Агню, який був обраний на цю посаду разом з Президентом Нікосоном. Після добровільної відставки Ніксона Форд автоматично став 38-м Президентом США.

Найкоротше перебування на посаді Президента США тривало 32 дні. Стільки на посаді пробув Вільям Гарісон. Він застудився під час інавгурації та невдовзі помер від запалення легенів.

11 Президентів США мали військове звання Генерала.

Мартін Ван Бюрен - єдиний Президент США, чиєю рідною мовою була не англійська (нею була нідерландська). Водночас, це був перший Президент, народжений саме в США, а не в колишніх англійських колоніях.

Єдиним римо-католиком на посаді Президента США був Джон Кенеді

Одноголосно обраним голосами виборщиків на посаду був лише перший Президент США Джордж Вашингтон.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: