Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Ліберальна Україна та концтабір «русского міра»

Свої мартоси і винниченки в той час були і у Фінляндії, Польщі, Литві, Латвії, Естонії. Але там були свої Манергейми, які не дали п'ятій колоні, фанатикам-деструкторам та щирим ідіотам зруйнувати все і відкрити ворота ворогу

Найцікавіше, що якраз вільні вибори, політична конкуренція та правова держава - можливі лише в сильній та суверенній Україні

«Україна буде або соціалістичною, або не буде ніякої». Фраза, яку приписують прем'єр-міністру УНР часів Директорії Борису Мартосу, влучно відображає світогляд деяких сучасних діячів. Достатньо лише замінити «соціалізм» на «лібералізм».

Нинішня владна верхівка своєю бездарною політикою, корупцією та безкінечними договорняками з ворогом робить все для наближення промосковського реваншу. Але цей реванш цілком може відбутися під неочікуваним ідеологічним соусом.

Сто років тому в Україні перемогли мартоси, винниченки та їхні ілюзорні прожекти. Міхновський та Болбочан з їх реалістичним та тверезим націоналізмом явно програвали у глядацьких симпатіях. Результат сумновідомий.

Свої мартоси і винниченки в той час були і у Фінляндії, Польщі, Литві, Латвії, Естонії. Але там були свої Манергейми, які не дали п'ятій колоні, фанатикам-деструкторам та щирим ідіотам зруйнувати все і відкрити ворота ворогу.

Найцікавіше, що якраз вільні вибори, політична конкуренція та правова держава - можливі лише в сильній та суверенній Україні.

А той, хто сповідує принцип «Україна ліберальна, або ніяка» - сам не встигне спам'ятатимя, як опиниться в концтаборі «русского міра».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: