Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Терпіти не можу колективної травлі

Євген Нищук під час урочистостей до Дня гідності та свободи

Тим більше, коли її хедлайнерами виступає відверта українофобська мерзота з числа колишньої обслуги Януковича.

Щодня в прямому ефірі та з парламентської трибуни лунають антидержавні та антиукраїнські заклики, паскудиться пам'ять наших загиблих героїв, виправдовується московська агресія, нас відверто закликають до капітуляції перед ворогом.

І ніякої особливої реакції на це в «прогресивної громадськості» немає.

А тут після виступу Нищука - такий ґвалт!

Лицемірство це. І неуцтво.

Навіть якщо формулювання були не найкращими, але що по суті було сказано? Когось назвали генетично неповноцінним? Ні. Комусь відмовили у праві вважати себе українцем? Ні.

Було сказано про радянську політику винищення українців та заселення України вихідцями з інших регіонів СРСР, перш за все з Росії. Так це що, неправда? Не було Голодоморів? Не було геноциду українців? Не було системної русифікації? Чи не можна про це говорити вголос?

Така неадекватна реакція на слова Нищука свідчить про те, що постколоніальний синдром все ще панує в головах багатьох, в тому числі деяких «прогресивних діячів». І навіть війна не може його вилікувати докорінно.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: