Володимир Ар`єв Народний депутат

Чому Перемогу почали святкувати лише з 20-ї річниці?

Обидва діди зробили внесок в перемогу. Але кожен із них, волів би щоб на їхніх могилах і по їхній пам'яті не танцювали ряжені в НКВДистів неофашисти

Колись я спитав свого діда чому у нього немає медалі 10 років перемоги, коли є всі інші ювілейні? Він відповів, що свято почали відзначати лише з 20 річниці. Я здивувався - чому? Дід якось спохмурнів і відказав: "Не знаю чи настане час коли я тобі це розповім", взяв папіроси і пішов на ґанок. Він провів лише кілька боїв і після тяжкого поранення повернувся додому, в Ростовську область. Та про обіцяне я так і не почув, бо ще до розпаду СРСР старий пішов з життя.

Але тепер я знаю що він мені не розповів. Від діда дружини, який пройшов усю війну, але жодного разу не вдягнув свої медалі. Він помер уже при Україні і від нього, живого свідка, я дізнався чому чекали 20 років - щоб призабулися заградзагони, стрільба в спину НКВДистів, горілка перед боєм для "храбрості". Нагороди свої він віддав дітям й онукам гратися... Потім його арештували.

Обидва діди зробили внесок в перемогу. Але кожен із них, я впевнений, волів би щоб на їхніх могилах і по їхній пам'яті не танцювали ряжені в НКВДистів неофашисти. І не топталися лакованими туфлями політики з брудними душами. Хай Господь пом'яне загиблих і померлих в ту війну у Царствії Своїм.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: