Віталій Бала Політолог

Чому більшість українців вважають росіян братами?

Інформаційні війни не виграють, їх, як правило, програють

Якщо більше половини опитаних центром Разумкова вважає росіян і українців братніми народами, то ми цю війну на сьогодні вже програли.

Це результат:
1. Хибного за змістом понятійного ряду понять саме в Україні.

  • Не війна, а АТО
  • Замість реформ, спекулятивний популізм і т. д. і т. п.

2. Диверсифікація інформаційних повідомлень за межі України. Тому більшість громадян світу впевнені, що у нас громадянська війна, а не агресія росії проти України.
3. Невірні пріоритети під час війни. Жалюгідне фінансування зовнішньої політики, культурної та інформаційної сфер.

P.S. Був на круглому столі «Цивілізаційна війна росії проти України і Заходу: світоглядно-інформаційний вимір.»

Хороша ідея Володимира Огризка та його центру досліджень росії. Але, навіть там, де були присутні «зубри» української дипломатії, які чомусь сьогодні не потрібні МЗС, хоча на мою думку, нинішнє керівництво і рядом не стоїть за досвідом, знаннями і зв'язками у дипломатичних колах світу, вони і я змушені були слухати більше теоретичної констатації очевидних, правильних фактів, замість спроби визначити головну причину такої ситуації. У другій частині, я таки не втримався і виступив, хоча не хотів, бо не ходжу вже на такі зібрання. І коли я почав говорити про хибність понять, які демотивують громадян, необхідність перегляду підходу, виділення фінансів, бо в іншому випадку ми не переможемо у такій війні, модератор собі дозволила перебивати і інтерпретувати мій виступ, як заяву, що ми програємо. Мені стало просто смішно, коли аж цілий доктор політичних наук і професорка КПІ, якщо не помиляюсь, прізвища не пам'ятаю, бо вперше «відкрив» для себе такого спеціаліста, слухала і не почула, а зробивши таке «умозаключєніє», почала говорити лозунгами, на кшталт:» ..ми обов'язково переможемо» і тд. То чого ж дивуватись цифрам соціологічного опитування.

Якщо такі спеціалісти займаються медійними питаннями та інформаційною безпекою, то ми точно з ними «переможемо».)

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: