Віктор Балога Народний депутат України

Корупція на митниці. Рецепт для Гройсмана

Фото: rbc.ua

Пане прем'єре, якщо хочете побороти схеми на митниці, то не потрібно створювати ніяких додаткових підрозділів.

При всій повазі до Володимира Гройсмана, він ще дуже сирий як прем'єр, якщо вважає, що корупцію на митниці можна побороти, створивши для цього спеціальний орган.

Тому, коли помічники або «любі друзі» з Банкової підкидають йому такі ідеї, радив би краще самому все відчути і не користуватися підказками, щоб не виглядати дурно в очах народу.

Пане прем'єре, якщо хочете побороти схеми на митниці, то не потрібно створювати ніяких додаткових підрозділів. Діяти потрібно наступним чином:

1. Призначайте керівників митниць лише на конкурсній основі;

2. Заберіть від своїх партнерів корито по імпорту;

3. Дайте відповідні повноваження і доручення голові СБУ, щоправда без Банкової тут не обійтися, і за день весь «чорний» і «сірий» імпорт перестане перетинати кордон;

4. А на завершення, визначіть втрьох з Міністром фінансів і головою ДФС, як знищити схеми «чорного» та «сірого» імпорту». Так, потрібно буде попрацювати над ставками ввізного мита та іншими питаннями, але забезпечити поступлення товарів на митну територію України можна в режимі зеленого коридору всього лише за тиждень - це реально.

Отже, для того,щоб підвищити надходження до бюджету з митниці, потрібна, в першу чергу, політична воля двох осіб. А все інше - замилювалювання очей корупціонерами з Грушевського і Банкової.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: