Віктор Балога Народний депутат України

Пограбування квартири екс-міністра Кузьмука - наслідок відсутності професіоналів в поліції

Обчистили квартиру екс-міністра оборони. У центрі Києва, в елітному будинку. В часи, коли влада розхвалює нову поліцію як велике досягнення в реформах.

Справа не в колишньому урядовцеві. Сплеск злочинності відчули на собі сотні тисяч українців.

Звісно, злочинці є в усіх країнах. Однак лише в Україні Президент, уряд, Генпрокуратура, РНБО, не кажучи про МВС, вперто ігнорують розгул криміналітету.

Хоча суха статистика каже про зростання удвічі кількості тяжких і особливо тяжких злочинів. При цьому показники розкриття - на рівні третини, а до суду доходить лише одна справа з десяти розпочатих.

Українці відчувають себе незахищеними. Коли на недавніх урочистостях Нацполіції влада розказувала про довіру до копів - це було лукавство. Адже це лише констатація, що подобається нова форма і машини з мигалками. Коли ж у громадянина «виставлять» квартиру, вкрадуть машину, згвалтують дочку і видеруть сережки в дружини, а поліція не знайде бандитів - довіра випаровується.

Причин кілька, та головну треба назвати прямо: у новій поліції вже немає професіоналів. Глянцеві екіпажі - то для картинки, злочинці на них позіхають.

І не в низьких зарплатах річ. Дилетанту скільки не заплати, він як не мав оперативних навичок, так і не матиме.

Що ж, керівництву МВС варто взяти пограбування екс-міністра на особистий контроль. Щоб потім розвести руками у безсиллі.

На мою думку, з початком нового політичного сезону треба ставити питання про недовіру вищому поліцейському начальству. Вони явно не впоралися.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: