Віктор Балога Народний депутат України

Стрілянина на Закарпатті: бандити у владі не бояться ні СБУ, ні Бога, ні чорта

Те, що відбулося в Тячівському районі, рано чи пізно мало статися. Бандити, які увійшли у владу і відчули повну безкарність, не бояться ні поліції, ні СБУ, ні Бога, ні чорта.

Стосовно стрілянини в Тячівському районі Закарпаття можу сказати наступне:

1. Кажуть, що один із можливих учасників бандитських розборок була особа, яка балотувалася в Тячівську районну раду від «Єдиного Центру». Чи правдива ця інформація поки не відомо, але варто зазначити, що кандидатів у Тячівському районі рекомендував тоді ще позафракційний народний депутат, а зараз член провладної групи «Воля народу» Василь Петьовка.

Після його політичної зради, рекомендовані ним особи були виключені з лав партії «Єдиний Центр». Але, нажаль, вони залишаються депутатами, так як механізму їх відкликання немає. І це дає підстави губернатору області, який є одним із бенефіціарів контрабандного бізнесу, поливати нашу політичну силу брудом. Він так робить завжди, коли потрібно залишитися на посаді, або вийти сухим із води.

2. Іншою стороною конфлікту є угруповання, за словами голови Закарпатської ОДА, «просто народного депутата» Михайла Ланьо.

Він, як контролер партії «Відродження» на Закарпатті, є партнером влади у обласній раді. Зокрема, його помічник став заступником голови облради, яку очолює представник БПП, за що пан Ланьо публічно дякував пану Москалю.

В обмін на підтримку в обласній раді, він отримав повний карт-бланш на кримінальну діяльність. Зокрема – контрабанду.

Тому те, що відбулося в Тячівському районі, рано чи пізно мало статися. Бандити, які увійшли у владу і відчули повну безкарність, не бояться ні поліції, ні СБУ, ні Бога, ні чорта.

3. Хто у цьому винен?

Банковій будь-якою ціною був потрібен політичний союз, щоб не дати нам, як переможцям місцевих виборів, створити в обласній раді демократичну коаліцію. Тому, вони обрали своїми союзниками «Опозиційний блок» і партію «Відродження», наперед розуміючи, чим це може закінчитися. Але Банковій на ті ризик і на волю громади було начхати.

Бажання усунути сильного політичного опонента перемогло закон. Тому, менше ніж за рік, кордон з Євросоюзом було поділено між озброєними бандами, про що, зокрема, говорили представники угорської влади.

Так само у ВР їм потрібні голоси «Волі народу». Тому члени цього клубу також отримали карт-бланш на свої «теми» і «мутки».

І в результаті, на Тячівщині не зійшлися інтереси перших і других, які так і не зрозумівши у кого потужніша «криша» – Банкова чи голова ОДА, почали стріляти. І якщо нічого не зміниться, то так буде і надалі.
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: