Віктор Балога Народний депутат України

Вступ України до НАТО - липова стратегічна мета?

zn.ua

Ідея вступу до НАТО перетворюється на «ковбасу по 2,20», якою комуністи десятиліттями годували свій електорат вже у незалежній Україні

Україна – країна парадоксів. Один з них – тема вступу до НАТО:

1. Президент говорить, що це наша стратегічна мета;

2. При цьому заявку на отримання ПДЧ ми не подаємо;

3. Нам не один раз прозоро натякнули, що членство в НАТО нам не світить у досяжній перспективі.

Парадокс перший: одна особа контролює усі гілки влади. Тому, якби ми збиралися в НАТО, то підписи під відповідною заявкою були би зібрані за лічені хвилини. Виходить, мета у нас є, але ми і пальцем не поворухнули, щоб її досягнути.

Парадокс другий: самі члени НАТО не хочуть нас приймати. І для цього є цілий ряд серйозних причин. Головна з них – Росія прямо сказала, яким буде сценарій у разі прийняття нових членів. І це стосується навіть таких держав, як Швеція і Фінляндія, де немає корупції, бідності, РПЦ і носіїв ідеї «русского міра». Тому, німці, французи, голландці не хочуть зайвий раз дражнити Москву. І абсолютно точно вони не будуть замість нас воювати на Донбасі.

Через це, ідея вступу до НАТО перетворюється на «ковбасу по 2,20», якою комуністи десятиліттями годували свій електорат вже у незалежній Україні. Так само нинішня влада, коли немає що сказати про боротьбу з корупцією і проведення реформ, починає розповідати нам про Полярну зірку, яка веде нас у світле майбутнє.

Тому, шановні, або проводьте референдум і подавайте заявку на отримання ПДЧ. Або якщо знаєте, що в цьому немає сенсу – перестаньте дурити людей і починаймо будувати сильну і успішну державу. Бо липова стратегічна мета – це найгірше, що ви можете запропонувати своїм громадянам у період скрути і війни.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: