Роман Безсмертний Громадський діяч, колишній Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Білорусь

Рішення 2014 року приймали емоції, настає час рішень, прийнятих розумом

Головний підсумок 2014 року вміщається в одне слово. Це слово називається війна.

Головний підсумок 2014 року вміщається в одне слово. Це слово називається війна.

Очікування від наступного року вміщається в одне слово – мир.

2014 рік приніс нам війну і те, про що багато раз говорили: ми день маємо війну з тим, з ким вона була абсолютно прогнозована, зрозуміла. Те, чого ми найбільше побоювались, - війна із Росією. І насправді чому ми на сьогоднішній день виглядаємо як імпотенти? Ми всі розуміли, що це буде, ми всі знали про це, але ми всі сподівались мабуть на всевишнє, що цього не відбудеться. Хоча 23 роки про це скрізь говорили. Як підсумок минулого року сталося те, що було найбільше прогнозовано. Але ми виявилися не готові, тому що ми не готові були сказати правду ні собі вголос, ні Україні, світу.

Що чекаю від наступного року? Те, що в кінці кінців правда, яка ходить коридорами, яка повзає попід килимами, вона буде прийнята людьми. І це стосується не тільки питання зовнішніх ворогів, це стосується внутрішнього нашого життя. Це стосується відповіді на прийняття чи неприйняття українським народом політиків, політиками народу і так далі.

В мене на столі завжди стоїть дві молитви: молитва за добрих і праведних поводирів, і за український народ. Я найбільше чекаю від 2015 року, що в Україні будуть добрі праведні поводирі і буде такий же консолідований, такий же згуртований український народ. Я глибоко переконаний, що війна, яка прийшла у 2014 році, має бути подолана українським народом і такою ж згуртованою народом владою, і настане мир.

На жаль, не мені належать ці слова, але їх вже багато хто говорив: для України 2015 рік з точки зору спокою, миру і зрозумілих перспектив для України, буде дійсно вирішальним. В цьому я глибоко переконаний. Я не торкаюсь питання території, воно не буде вирішено ні в 2015-му, ні в 2018-му році.

Те, що наступило сьогодні, це неконтрольований стихійний спад. Це свідчення того, що ми вперлися в якусь стіну. І рішення, які прийняті в 2014 році, це не рішення розуму, це рішення емоцій. Але настав час рішень розуму. Те, що називається «збирати каміння, а не розкидати».

Автор - Роман Безсмертний, представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка», колишній віце-прем'єр і посол України

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: