Роман Безсмертний Громадський діяч, колишній Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Білорусь

Brexit... Результати референдуму для Британії, ЄС і України

Очевидно, що таке рішення британців породить у Великобританії внутрішню політичну кризу, яку вже сьогодні заявою про свою відставку намагався долати прем'єр Камерон.

Однак виборів до британського парламенту уникнути не вдасться, як і чергових переговорів з Ірландією, Шотландією. Це відобразиться на всій системі стосунків в рамках британської співдружності і вплине на статус монарха.

Інформаційно країна буде знаходитися в стані постійної дискусії. Ця «трясучка» позначиться в незначній мірі в усіх сферах життя. ЄС і Великобританія будуть вимушені шукати нові моделі співпраці.

Результатом цього може стати окремий статус Великої Британії в рамках ЄС, що буде лише формальною фіксацією і без того «автономного» статусу цієї держави.

Проблемою буде і орієнтування третіх держав на виникнення двох нових векторів сили: Велика Британія і країни Балто-чорноморської дуги. Крім Брюсселю політичними центрами стануть Лондон і Варшава. Для України після британського референдуму у війні з РФ з'явиться три союзники: Лондон, Брюссель, Варшава. Хто з них зможе відіграти ключову роль, той і стане лідером майбутньої Європи.

Всі ці процеси будуть проходити в умовах сучасних комунікаційних технологій, що вплине на поведінку української влади.

Влада не зможе ігнорувати позицію українських громадян. Громадяни змусять обирати владу між Лондоном, Брюсселем і Варшавою, що сформує нові відповіді на питання безвізового режиму, членства в ЄС та СОТ.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: