Олена Білозерська Боєць Української добровольчої армії 

«Гібридна» безчесна війна

«Гібридна» безчесна війна

Російсько-українська війна на Донбасі - це війна без правил

Дотримуватись якихось правил, законів і кодексів честі можуть лише вояки на низах - з власної ініціативи, продиктованих власною совістю (наприклад, не мародерити чи не катувати полонених).

На міждержавному ж рівні про такі речі навіть згадувати не варто. Офіційна Росія, яка організувала цю війну і регулярно підживлює її фінансами, озброєнням і бойовиками, взагалі не визнає себе її учасником. Газові наркомани Франція з Німеччиною тиснуть на українського президента, примушуючи його до миру на російських умовах (тобто, капітуляції). Все це робиться таємно - аж до того, що ОБСЄшний високопосадовець Хуг поскаржився нещодавно, що частина мінських домовленостей є засекреченою навіть від ОБСЄ, і через це, не знаючи, про що насправді домовлено, вони не можуть ефективно виконувати свою роботу.

Не виключаю навіть, що ця таємність - з ініціативи Порошенка, який може побоюватись, що український народ, якщо дізнається, ЩО він на тих переговорах наобіцяв, відправить його в гості до Януковича.

Моя думка з цього приводу:

1. За цієї влади, з безлічі причин, нам війну не виграти.

Змінити цю владу вже сьогодні чи завтра ми не можемо теж.

Отже, маємо просто перечекати й перетерпіти її, як неминуче лихо, не здаючи при цьому наших позицій і територій. І намагатися зробити так, щоб наступною владою стали люди, разом з якими ми цю війну виграємо.

2. В умовах тотальної безчесності прийнятні будь-які військові, політичні і геополітичні хитрощі, на всіх рівнях - від пересічного воїна до президента Порошенка. Тому, якщо він та інші українські посадовці на переговорах щось не те обіцяють - хрін із ними, хай буде так. Хай кажуть і навіть підписують все, що вважають за потрібне.

Але от якщо вони спробують це виконувати... Наприклад, нагинати Раду, щоб вона проголосувала за «особливий статус» окупованих територій, чи намагатимуться провести там вибори до повного повернення кордону під контроль України і без усунення від участі у виборах державних злочинців... От тоді якраз і настане час відправляти їх в гості до попередників.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: