Богдан Яременко Народний депутат України

Чому сьогоднішній протест нецікавий для мене

Володимир Парасюк

Позбавлення депутатів недоторканості це лише інструмент в інтересах влади. А що з того народу?

Тішусь з «аналітики» про те, що сьогоднішній різнокольоровий ярмарок під ВРУ організував Коломойський. Це при тому, що УКРОП в цьому ніякої участі не брав.

Люблю красиву інтригу - організувати і не прийти. Як кажуть перевага групового сексу в тому, що можна пасанути.

Чому УКРОП на рівні партії (на індивідуальному рівні у нас достатньо членів партії, які не пропускають жодної хорошої бійки чи штовханини) не бере участі в сьогоднішньому дійстві?

Особисто мені вимоги маніфестантів виглядають занадто однобоко пропрезидентськими. Звичайно, на рівні заяв там можна почути щось і про відставку Порошенка. Але на рівні політичних вимог усе запропоноване гарно і чітко посилює політичний вплив президента у відносинах з Верховною Радою.

Я теж не фанат Верховної Ради. Але давати в руки президента. який нагадаю особисто контролює усе правоохоронне поле країни, ще й додатковий інструмент тиску на позбавлених недоторканості депутатів - це занадто. Так хоч Володя Парасюк може час від часу когось ногою пригладити. І того хочуть позбавити (це жарт).

Ми ж нещодавно вигнали одного узурпатора - навіщо плодити нових? Позбавлення депутатів недоторканості це лише інструмент в інтересах влади. А що з того народу?

Якщо комусь свербить - можна позбавити депутатів недоторканості. Але якщо ми дбаємо про демократії в країні, цей крок має сенс лише при прийнятті законів про порядок відкликання депутатів, про імпічмент президенту, про збільшення парламентського контролю над правоохоронними відомствами. А ще краще - поставити питання про обсяг президентських повноважень.

Ну, і відсутність серед вимог маніфестантів будь чого, що стосується оборони України від Росії, - це теж те, що робить їх вимоги абсолютно нецікавими особисто для мене.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: