Богдан Яременко Народний депутат України

На третій рік війни прозріли

У зоні АТО

Чому тільки тепер визнали, що АТО «не зовсім те, що потрібно»

Тобто ні рік тому, ні два, ні два з половиною роки тому розуміння, що антитерористичні кампанії не тривають місяцями, і не є формою відповіді на зовнішню збройну агресію, в української влади не було?

Та невже? А чому ж тоді 26 травня 2014 року Порошенко дослівно заявляв, що «АТО не може тривати місяці.» Між іншим, нинішнє відкриття Турчинова про «нові формати» Порошенко того ж таки 26 травня 2014 року повторив практично слово в слово: ««Я пiдтримую її продовження, але вимагаю змiни її формату», - сказав Порошенко на брифiнгу в понедiлок, зазначивши, що АТО має бути «ефективнiшою i проведена в короткi термiни», а частини й пiдроздiли силовикiв повиннi мати краще озброєння, амунiцiю» (цитата з повідомлення ТСН).

Тобто ще якихось три роки і нас ощасливлять черговою вигадкою, що нам потрібно змінити в законодавстві, щоб гібридно оборонятися від гібридної війни?.. А потім ще якихось пару років і законодавство приведуть у «відповідність до потреб протидії гібридній війні»?

Насправді гібридною можна називати війну скільки завгодно. Але з 2014 році в Україні гібридна війна носить форму найзвичайнісінького збройного конфлікту.

І головне, що Турчинов це прекрасно знає, тому в лютому 2014 року голосував на засіданні РНБОУ за введення воєнного стану. А пізніше, наскільки я можу судити, кілька разів намагався повернути РНБОУ до розгляду цього питання.

То з чим пов’язане нинішнє «прозріння», а точніше політична активність у формі «валяти дурня»? Невже з війною? Чи знову вибори?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: