Богдан Яременко Народний депутат України

Про скандальну «маячню сивої кобили» у New York Times

Ну, і ось як тут не погодитися з Трампом про «фейкові новини» і «фейкові ЗМІ»?

Нью-Йорк таймс вміщує статтю, де є «думка», що Южмаш якимось чином причетний до створення двигунів для північнокорейських ракет.

Сама газета, власне кажучи, нічого не стверджує. Публікація є переказом дослідження такого собі Майкла Еллемана з такого собі Міжнародного інституту стратегічних досліджень.

Джентельмен усе своє життя займається ядерним роззброєнням. І свої «здогадки» мотивує не надто серйозно.

- Корея надто швидко рухається шляхом вдосконалення ракетної техніки.

- Без допомоги ззовні тут не обійшлось.

- Дизайн того, що є у корейців дуже подібний до радянських ракет.

- Раз мова йде про радянські ракетні технології, то це - Южмаш.

- А Южмаш переживає тяжкі фінансові часи. Україна корумпована, тому точно корейські ракети походженням з України.

- ООН колись повідомляв, що в Україні затримували північнокорейських шпигунів, які намагалися отримувати доступ до ракетних технологій. Там, правда, йдеться про намагання корейців вкрасти технології ракет на рідкому паливі, а Южмаш виробляє твердопаливні ракети, але то знову ж таки мало кому цікавий нюанс.

Усе! Бінго! Значить українці не дали у себе вкрасти, щоб потім продати Північній Кореї ракетні технології. Ну, можливо, що це зробив російський Енергомаш, але то все рівно були українські двигуни для ракет.

Ну, щоб не підставляти Білий дім, «дослідник» робить реверансик, що інформації про те, що до передачі ракетних технологій корейцям причетна українська влада на чолі з Порошенком, якого нещодавно приймали у Вашингтоні, немає. Але думка така, що це - українські технології чи навіть самі двигуни придбані на «чорному ринку» (ага, він якраз розміщується поруч із пташиним ринком на Куренівці) є.

Одним словом, публікація ця не про те, що є чи було, а про те, що на думку Майкла Еллемана відповідає його життєвому досвіду, а тому могло би бути правдою, якій одначе немає жодних доказів.

Ясно, що офіційна Україна повинна швидко (але й аргументовано) прокоментувати цю «маячню сивої кобили».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: