Богдан Яременко Народний депутат України

Путін - жалюгідне закомплексоване створіння

Володимир Путін

Наразі ситуація для Росії виглядає дуже непривабливо

Два загальновідомі факти, які, між тим, зараз можна нагадати і співставити.

1. Путін - блефує. В міжнародних відносинах він поводить себе як дворовий чи там шкільний бузило - чіпляється, пресує, вдає з себе крутого. Але варто проявити проти такого бузила реальну силу або не дай Бог після чиєїсь відсічі у нього з носа капне кров, і стає зрозуміло, що це лише жалюгідне закомлексоване створіння.

2. Коли НАТО розпочало бомбардування Югославії, російський прем"єр Євгеній Примаков летів до Вашингтона. Над Атлантикою він розвернув літак і повернувся до Москви, демонструючи, що після застосування сили проти російського союзника Югославії йому немає про що говорити зі США.

Ось тепер сила (бомбардування) застосовано не лише проти іншого союзника Росії - Сирії, але фактично і проти самої Росії.

На цьому тижні Москву має відвідати держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Російська політична традиція і імідж Путіна мали би примусити їх скасувати візит.

Якщо цього не станеться, то бузило, яке щойно бахвалилось, що ніхто у світі нічого не може йому протиставити, виявиться звичайнісіньким жлобом і тюфяком.

Якщо ж станеться, то це просто буде безсилою злобою. Адже ракети таки потрапили в цілі, і Росія нічого цьому не змогла протиставити.

Це далеко не кінець історії. Ні намагань Росії тиснути на світ, ні навіть війни в Сирії. Але наразі ситуація для Росії виглядає дуже непривабливо.

Запасаємось попкорном.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: