Володимир Бондаренко Депутат Київради (Батьківщина)

Чому в Києві людей гамселять кийками?

Криваві події, що сталися сьогодні у Київраді із побиттям людей, це сумна закономірність, яка, на жаль, стала уже звичайною практикою…

Криваві події, що сталися сьогодні у Київраді із побиттям людей, це сумна закономірність, яка, на жаль, стала уже звичайною практикою…

Столицю на сьогодні принизили до неможливого: за десять днів КМДА двічі стає епіцентром побиття кийками людей. За двадцять років незалежності Україна ще не знала такого, щоб народних депутатів, журналістів, людей в адміністративній будівлі просто гамселили .

На сьогодні Київ – єдине місто у Європі, де самоврядування повністю зруйновано. Київрада залишилася одним органом, який обраний киянами. То чому ж кияни не можуть потрапити навіть сюди? На сьогодні влада не просто закрита від людей, вона замурована кодовими замками, турнікетами, численною охороною.

Щодня приймаються одноосібні рішення ставлеником Януковича О. Поповим, що визначають життя кількох мільйонів мешканців за ними ж заплачені кошти. Це публічний політичний піар, що кошти нам дає Попов або Азаров. Кошторис Києва складається із коштів, які заплатили самі кияни, київські підприємці і підприємства. То чому ж вони не мають права запитати у влади, куди ж вона витрачає ці кошти? Чому ж вони не можуть вплинути на те, куди краще ці кошти витрачати?

Оскільки цей кошторис затверджує Київрада, то чому ж журналісти і громадськість не можуть бути присутніми на сесії, яка ділить їх власні кошти? До того ж Попов має враховувати, що за минулий рік було заборговано багато коштів перед закладами освіти, а вчителі вперше отримали доплати на 10% менше від звичайного. Лікарні вже давно не можуть придбати необхідного обладнання, навіть рентгенапаратів, а над столичними медиками проводиться жахливий експеримент під назвою «реформи медичної галузі». Великі борги і перед комунальниками. А це ж не просто галузі, це сотні тисяч людей. І цих людей не вдасться обдурити казками про віртуальну економію в 1,2 мільярди грн та надмірне фінансування Києва.

Ще в грудні місяці, коли через борг у 2,5 мільйона грн. швидка у Києві мало не припинила існувати, я попереджав Попова, що вони граються з вогнем. Цім окозамилюванням про «покращення» уже нікого не купиш.

Сумно констатувати, але схоже нормального діалогу між громадою і владою уже не вийде. Кожне нове криваве побиття викликатиме ще сильніший спротив у громади. Є лише один рецепт: якнайшвидше провести вибори у Києві, аби не допустити остаточного збурення киян. Бо тільки обрана людьми влада в їх очах буде легітимною.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: