Володимир Бондаренко Депутат Київради (Батьківщина)

Влада множить псевдоопозиційні «фейки»

Хоч влада пнеться з останніх сил, аби виборів у Києві не було взагалі, одначе множити політичні псевдоопозиційні «фейки» та тиснути на опозиційних депутатів не припиняє.

Хоч влада пнеться з останніх сил, аби виборів у Києві не було взагалі, одначе множити політичні псевдоопозиційні «фейки» та тиснути на опозиційних депутатів не припиняє. І Ляшко на цьому поприщі з його фальшивими вилами давно не одинокий.

Якась дика практика із позбавленням депутатського мандата через незаконні судові рішення останнім часом набуває системності. Юрія Одарченка, депутата фракції «Батьківщина» та керівника столичного партійного осередку, збираються позбавити повноважень через сфабрикований позов.

Таким віроломством влада планує вирішити кілька локальних та глобальних завдань.

Серед локальних: вибити із колії людину, яка безпосередньо спілкується із усіма активістами у Києві, - а відтак хоч на короткий час дезорганізувати мітинги та пікети опозиції, якими рясніють останнім часом Печерські пагорби; посіяти непорозуміння та паніку серед київських партійців напередодні столичних виборів.

Серед глобальних: черговим прикладом позбавлення мандата залякати по можливості інших членів фракції, спонукаючи їх таким чином іти на співпрацю із владою. Мовляв, якщо ми позбавили мандата самого захисника Тимошенко та взялися за керівника столичного партосередку «Батьківщини», то з рештою ми довго і церемонитися не будемо.

Чому такому брутальному тиску найпершою серед опозиціонерів піддалася «Батьківщина»? Відповідь на поверхні: нашим лідером є і залишається Тимошенко. Попри різне, сильнішого політика від неї Україна сьогодні не має – це факт! Отже завдання номер один для Януковича: зробити все можливе, аби деморалізувати, дискредитувати та зруйнувати її фракцію, щоб Тимошенко залишилася без сильної підтримки на волі. Бо кожен в Україні чітко розуміє: Тимошенко пройде ці горнила, вистоїть, повернеться – і мало Януковичу та його команді не покажеться! Покарати їх за злочини вона зможе і зможе тільки вона!!! От влада і готується до того моменту, по-крисячому відкушуючи депутатські мандати у нашої фракції.

Я б порадив партнерам по опозиції бути пильними, бо наша фракція потрапила під шалений тиск влади першою, але вона буде не єдина. Коли дотиснуть нас, візьмуться за інших.

Фронтальне інформаційне засмічування влади про позбавлення Юрія Одарченка мандата супроводжувалося іншим «вихлопом»: водночас «парашутист» Катеринчук спустився на столицю в образі майбутнього мера. Ця людина – Катеринчук - перебуває у фракції «Батьківщина» (наша фракція добивається виборів у Києві як таких), у фракції, з якої намагаються вибити депутата Одарченка, що очолює столичний партосередок, саме за його активну діяльність щодо призначення місцевих виборів. І в цей відповідальний для усіх нас момент Катеринчук виконує завдання по дискредитації усієї опозиції!

Серед отих локальних завдань щодо Києва влада уміло і вправно використовує поряд із Ляшком і Катеринчука. Кілька аргументів із цього приводу. По-перше, вдаючись до попередньої заяви про мерські амбіції, мета у Катеринчука була проста: спровокувати Кличка на якісь заяви (бо саме його прізвище кілька разів згадувалось) та змусити опозицію вжити якихось санкцій щодо такої його самодіяльності (тоді «гнаний і ображений» Катеринчук бігав би по телеефірах і поливав би відкрито брудом опозицію, виконуючи своє завдання).

Проте ні першого, ні другого не сталося. Чим і були викликані уже нові заяви цього «парашутиста»: виявляється, рейтинг Катеринчука найвищий серед можливих опозиційних кандидатів, і водночас «Свобода»! готова підтримати тільки Катеринчука.

Щодо рейтингів: найновітніша історія маніпулятивної соціології уже демонструвала захмарні рейтинги Наталі Королевської. Щодо підтримки «Свободи»: ніяких подібних заяв я не чув, проте розрахунок Катеринчука простий – хлопці молоді, гарячі, можуть повестися на цю маніпуляцію і вступити в публічну дискусію. От влада і досягне мети: опозиція свариться, хто ж буде кращим мером. Провладні ЗМІ доносять цей інформаційний «фейк» до людей. А відтак у активних киян може виникнути апатія до виборів. Оце і є справжня роль, яку відвели Катеринчуку!

Звертаюся до усіх партнерів по опозиції: наша першочергова мета – добитися проведення виборів. Водночас ми разом маємо усіма можливими способами захистити Юрія Одарченка: здамо його – на цьому місці може опинитися будь-хто з нас. І не вестися ні на які «фейки» від Партії регіонів, бо тільки в нашій єдності може бути наш успіх.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: