Володимир Бондаренко Депутат Київради (Батьківщина)

Путін переграв наше керівництво, і всі найгірші очікування виправдались

Ще до того, як керівництво держави погодилося прийняти Хутінську «хуманітарну» допомогу, я направив Президентові України відкритого листа, виклавши чотири причини, чому Росія насправді «розгуманітарилася»

Ще до того, як керівництво держави погодилося прийняти Хутінську «хуманітарну» допомогу, я направив Президентові України відкритого листа, виклавши чотири причини, чому Росія насправді «розгуманітарилася». І ці причини нічого спільного не мають з реальною допомогою.

На превеликий жаль Путін переграв наше керівництво, і всі найгірші очікування виправдались.

По-перше, він вдало перебив тему Європи про збитого росіянами чи терористами боїнга. Тепер усі ЗМІ обговорюють цю гуманітарку. І не важливо: говорять добре чи погано – але Путін уже не вбивця, а благодійник.

По-друге, справдилися найгірші очікування: Путін волає на увесь світ, що є загроза його гуманітарці, тому негайно ми маємо припинити війну проти того ж таки путінського агресора. Він буде волинити ситуацію до зими, аби конфлікт став перманентним, і отримати друге Придністров’я.

А відтак по-третє: взимку проти Європи Путін використає головну зброю – газ, саме ним шантаж і здійснюватиметься. Він прагнутиме досягти таким чином головної мети – або стати повноправним учасником перемовин і диктувати умови, або легалізувати бандугрупування Донеччини та Луганщини. Зупинятися він не збирається!

Керівництво держави більше не повинно допускати таких поступок, як з «гуманітарною пасткою». І тим паче слід негайно припинити захоплюючі висловлювання цією допомогою деяким посадовцям з оточення Президента.

Ні в якому разі не сідати за стіл перемовин із бандитами! Україні потрібна лише повна ліквідація терористів!

Ні в якому разі не визнавати Путіна повноправною стороною перемовин - він першопричина, основа і джерело війни на Сході України.

Згадайте, ще до трагедії з боїнгом Путін уже пробував провернути фокус із «вовчим перемир’ям», коли ми затисли в щільне кільце оплот терористів - Слов’янськ. І дехто із світових лідерів навіть йому підспівував. Але ми рішуче сказали НІ – і перемогли! Сьогодні це місто живе мирним життям, а діти готуються до школи.

І до речі, про Хутінську «хуманітарку»: левову частку її складає сіль і вода. Як на мене, це вже просто насмішка, або сіль на розтерзані рани українців. У людей немає харчів, то що нею вони солитимуть? І потім, у мирний час Донеччина видобуває стільки солі, що навіть експортує до Росії.

То чи варто було накликати стільки стратегічних ризиків на державу заради звичайнісінької солі?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: