Володимир Чемерис украинский общественный и политический деятель, правозащитник

Аналогії між вбивствами

Це – не перше вбивство журналіста після Майдану.

Порошенко, Деканоїдзе, Грицак, Луценко, Петренко рефреном і в унісон повторюють таку версію: Павла Шеремета, журналіста «Української правди», було вбито з метою дестабілізації ситуації в країні.
Мені така версія вбивства журналіста до болі знайома (має бути знайома і прокурору). Кучма, його силовики і Дмитро Кисельов, який тоді працював не на російському ТБ, а на ICTV, теж свого часу намагалися переконати всіх, що Георгія Гонгадзе, теж журналіста УП, вбили з метою дестабілізації. Щоправда, Кучму самого небезпідставно звинуватили у «замовленні» Георгія (справа про замовників досі не розслідувана).
Але на цьому аналогії між вбивствами 2000-го і 2016-го років закінчуються. З різних причин вбивство Павла не викличе таких акцій протесту, а, отже «дестабілізації», як вбивство Гії.
Викликає сумніви те, що слідчу групу з убивства Шеремета очолить Деканоїдзе. Не лише тому, що вона не має жодного досвіду у галузі слідства. Передусім тому, що не в останню чергу через провальну «реформу» поліції, Україну захлинув справжній вал злочинності. Позавчора на очах у киян викрали чиновника, сьогодні – перестрілка на Ленінградській площі… Щодня пограбування і вбивства людей. Не таких відомих як Шеремет. Але поліція нічого з цим зробити не може. Чи зможе щось зробити з убивствами журналістів?
Це – не перше вбивство журналіста після Майдану. І українські журналісти викликають щире співчуття. Вони, в т.ч. і відомі журналісти-депутати, та й ми разом з ними, проковтнули вбивство Бузини, арешт Коцаби, ув’язнення Гліщинської… Вбивці Бузини досі ходять на свободі. Бо хтось промовчав. А хтось активно виправдовував вбивць і стукачів.
Тепер вбили журналіста з іншими поглядами. Тобто, вбивати – можна. Садити – можна. Отже, Шеремет не останній?
Мої вам співчуття.
P. S. З'явилася безліч версій убивства Шеремета, які повним ходом з'являються на ТБ і в інтернеті. Окрім версій, озвучених чиновниками, цікаві такі. 
1. Окрім чергової (дежурної) версії про російський слід є версія про білоруський слід.
2. Вбивство журналіста - елемент війни між кланами нашої влади (щоб не лізти у хащі - між Порошенком і Аваковим).
3. На кшталт версії про те, що спроба перевороту у Туреччині була інспірована або використана Ердоганом задля розправи з опонентами і встановлення авторитарного режиму, є версія, що вбивство Шеремета інспіроване Порошенком для тих же самих цілей. Або, принаймні, для обмеження свободи зібрань.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: