Країна героїв. Живі історії

Їх тисячі...

Їх тисячі. Тих, хто захищав, захищає й захищатиме нас. Ми називаємо їх героями, часто подумки наділяючи міфічними здібностями. Нам хотілося б, щоб їм не боліло, щоб вони не знали голоду й спраги, щоб вони бачили, як ростуть їхні діти , щоб вони сивіли від часу, а не від горя й страху, за одну мить. Щоб вони були Прометеями, які після кожного удару ворона, відновлювалися й знову несли вогонь.

Але їм болить. Й болить так, як не боліло жодному міфічному героєві. Бо вони справжні, з плоті й крові, такі ж як всі ми. Й біль той не лише фізичний. В першу чергу він ятрить душі.

Розказати про всіх неможливо. Як і виміряти героїзм. Бо для когось бути героєм – це врятувати чиєсь життя, для іншого – зупинити супротивника, а для третього – залишитись живим не лише тілом, а й душею.

Тому цей проект «Главком» розпочинає не для того, аби говорити лише про подвиги. Він – про всі складнощі життя тих, хто на ці подвиги здатен.

Перша історія про Сергія Загасайла. Два відсотки на життя

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: