Тарас Чорновіл Журналіст, політичний діяч

Влада робить з нас дурнів, або Кому потрібні наклеп і гей-пропаганда

Чому в порядку денному парламенту з’явився Закон про заборону пропаганди гомосексуалізму?

Чому в порядку денному парламенту з’явився Закон про заборону пропаганди гомосексуалізму? Всі ж бачили, що спершу за цей законопроект Партія регіонів не проголосувала, потім, очевидно, хтось терміново передзвонив Чечетову і сказав, що православний виборець цього не зрозуміє. Тому вони потім й проголосували.

Але я вам можу сказати, що цей закон, в силу не вступить, бо коли Литвин поставив питання щоб скоротити термін підготовки до другого читання, тобто щоб цей закон в цілому був прийнятий ще до виборів, регіонали проголосували кардинально проти. Тобто закон в другому читання буде розглядатися або наступною Верховною Радою, або в тих три пленарних тижні, які ще ця Рада буде проводити після виборів. Я думаю, там вони його спокійно завалять. Тоді їм вже буде байдуже, що їхній виборець про це думає. Регіонали просто підіграли своєму виборцю.

Я кожен день проводжу зустрічі з виборцями і мене питають про бюджет, про соціальні законопроекти. А от про заборону пропаганди гомосексуалізму ніхто так і не спитав. Він не викликає якусь бурю в суспільстві. Якби проводився якийсь черговий гей-парад, я думаю обурення б виросло, а зараз люди до цього достатньо байдужі, це тема, яка їх дуже мало турбує.

Влада такими законами просто відволікає увагу людей від важливіших проблем. Згадайте, закон про наклеп. Всіх знову «розвели як котят». Дуже вміло. Всі журналісти кинулись говорити про цей закон, а в цей час всі окружні комісії провели свої засідання і створили дільничні виборчі комісії. Лише кілька сайтів, але дуже поверхово згадали, що там щось робиться, а насправді вибори вже тоді відбулися. Результат волевиявлення вже написаний, бо коли в комісіях окружних по 13 чоловік від влади, коли в дільничних комісіях з 24 чоловік десь 20 від влади, то голосуй - не голосуй, вже великого значення це не буде мати. От так всіх розвели.

Я криком кричав, що закон про наклеп лише відвертання уваги і ніхто його приймати не збирається. Влада дуже красиво з цієї ситуації вийде. А тим часом вона приховають виборчі маніпуляції. Але хоч один журналіст мене почув? Абсолютно ні. Всі вибігли на мітинги проти закону про наклеп.

Доки ми всі такі наївні і не вміємо прораховувати владу, вона робитиме з нас дурнів, а ми матимемо такий результат.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: