Тарас Чорновіл Журналіст, політичний діяч

«Ольга отдалась, отец Онуфрий оплатить отказался!». Післямова до візиту в Москву грецького прем'єра

Ой, як це мені сподобалося: «Ольга отдалась, отец Онуфрий оплатить отказался!». Це я про візит грецького прем'єра до Москви

Ой, як це мені сподобалося: «Ольга отдалась, отец Онуфрий оплатить отказался!». Це я про візит грецького прем'єра до Москви.

Плюсів кілька:

- у Москви дійсно не залишилося вільних ресурсів. Греція - ідеальний агент для дестабілізації ЄС. Раніше раша так тупо своїх не здавала. Не вірю в жодні відмовки. Просто й примітивно: нема бабок! Видно, що розмови йшли дуже конфліктно, тому й прес-конференція така не компліментарна.

- Це добрий приклад для ще кількох країн-кандидатів на промосковські авантюри. Греція і Кіпр фактично падають, а в Іспанії якраз є час, щоб добре подумати.

- Південний темперамент робить новий уряд Греції нестійким - не буде грошей, соцстандартів, раю на землі - можуть своїх улюбленців і попросити, а отже доведеться проросійським лівакам кланятися бабусі Європі й тітоньці Меркель та погоджуватися на їхні вимоги. Тобто - політика санкцій щодо Росії буде й далі продовжена (там необхідний консенсунс).

Мінус таки один є - знову будуть носитися з Грецією, як з писаною торбою, вкладатимуть туди мільярди, викликаючи жорстке невдоволення своїх громадян. А в підсумку - трохи менше уваги для нас. Ні, політична підтримка й «глибока стурбованість» нікуди не зникне, але на якусь суттєву допомогу надій поменшає, а ще противники розширення дістануть плідний грунт. Це, до речі, опосередковано відіб'ється на безвізовому діалозі.

Але це все буде потім. А зараз просто приємно.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: