Тарас Чорновіл Журналіст, політичний діяч

Блокада Донбасу чи змова на користь Росії?

Спробуйте мене переконати, що це лише випадковий збіг. Спершу кілька депутатів, потім уся фракція «Самопоміч» і люди, яких у пресі прийнято називати ветеранами АТО, заблокували пару залізничних колій, якими в Україну везли вугілля з наших же, але окупованих територій. На цій стадії все ще виглядало доволі пристойно («торгівля на крові», уряд, який не зумів диверсифікувати поставки тощо).

Далі виявилося, що блокують дійсно саме Україну, а не ОРДЛО. Правда, енергетичного колапсу не сталося, просто трошки зросла собівартість електроенергії й полихоманило систему. Але випливла одна додаткова проблемка – справа не лише в енергетиці, а й у паралічі нашої металургії, яка формує основу валютної виручки, а отже стійкості гривні.

Ще далі – стало зрозуміло, що коксу для металургії купити не можна ніде, окрім Рашистану. На енергетику ресурси є, а на металургію їх уже немає. Ми покривали свої потреби самостійно, тепер не зможемо. Гарний «патріотизм» у блокерів виходить.

Коли блокування вже остаточно стало політичною акцією опозиційної парламентської партії – а це означає, що ніхто не ризикне її розігнати чи відтіснити – Росія різко піднімає ціну на кокс більше, ніж на третину.

Далі у нас різко зросте собівартість металу й упаде його конкурентність. Вгадайте з одного разу, хто готовий зайняти нашу торгівельну нішу...

Ні, можна звичайно ж розказувати, що все це так співпало, можна говорити, що це вони від дурості й невігластва... А я чомусь думаю, що йдеться про змову на користь іноземної держави, тобто про державну зраду.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: