Рефат Чубаров Голова  Меджлісу кримськотатарського народу

Як зупинити Росію?

Сьогодні 18 квітня 2016 року в окупованому Криму, в селищі Краснокам'янка, що поблизу Ялти, приїхали машини із російським ОМОНом.

Сьогодні 18 квітня 2016 року в окупованому Криму, в селищі Краснокам'янка, що поблизу Ялти, приїхали машини із російським ОМОНом. Під прикриттям карателі провели обшуки в кримськотатарських сім’ях і затримали двох молодих кримських татар 23-24 років: Рефат Алімов та Арсен Джепаров.

Згодом особа, яка називає себе "прокурором Криму" Наталя Поклонська виступила із заявою, що мовляв "жителі селища Краснокам'янка Рефат Алімов та Арсен Джепаров затримані російським силовиками за звинуваченнями в начебто причетності до забороненої в РФ організації "Хізб ут-Тахрір".

Очевидно, що затримані Рефат Алімов та Арсен Джепаров поповнять ряди 8-ми кримських татар, арештованих раніше за подібні надумані звинувачення. Це Руслан Зейтуллаєв, Нурі Прімов, Рустем Ваїтов, Ферат Сайфуллаєв, а також Емір-Усеїн Куку, Енвер Бекіров, Муслім Алієв і Вадим Сирук. Одночасно в застінках ФСБ у тимчасово окупованому Росією Криму, продовжують знаходитися заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз (із 29 січня 2015 року), активісти кримськотатарського національного руху Алі Асанов та Мустафа Дегерменджі.

Днями раніше так званий прокурор Криму виступила із заявою, що своїм рішенням призупиняє діяльність Меджлісу кримськотатарського народу. Я ще тоді звернувся до Президента України із закликом негайно звернутися до Ради безпеки ООН, інших світових інституцій й обговорити питання, пов’язані із ситуацією в Криму і кримськотатарського народу. Такі засідання слід провести якомога швидше і Україна має виступити ініціатором, бо по іншому Росію просто не зупиниш.

Світ має продовжити свій тиск і посилювати санкції. Їх треба поглиблювати включно до заборони фінансової банківської міжнародної системи SWIFT.

Источник: Обозреватель

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: