Дмитро Понамарчук Президент Фонду вільних журналістів імені Вячеслава Чорновола  

Осінь Патріарха. Цій владі Іван Драч виявився не потрібен

Зі свого творчого вечора Іван Драч поїхав назад до лікарні

Півголосом промайнули дві події, дві події всеукраїнського звучання.

Перша – це вісімдесятиріччя Івана Драча. Друга – це початок виходу дванадцятитомника Івана Драча.

Іван Драч зібрався з силами і з другого разу приїхав з лікарні на свій творчий вечір у Будинку актора на Ярославому Валу. У трьохстах метрах од Будинку актора бовваніє маєток Народного Руху України, першим головою якого стояв Іван Драч. З цього маєтку до Будинку актора не спромоглася прийти жадна людина; нинішній голова Народного Руху Іван Куйбіда – президент Національної академії державного управління при Президентові України. Одна Куйбіда – дві посади. Один Іван Драч – і жадного функціонера-рухівця. На вечорі не було теж ані кабмінівців, ані небожителів Банкової, ані мінкультівців. Їм Іван Драч потрібен був тоді, коли очолював Рух, керував міністерством, сидів у Верховній Раді та різних президентських радах. Зі свого творчого вечора Іван Драч поїхав назад до лікарні.

Він хворіє у Феофанії. Сюди до Івана Драча наступного ранку після його дня народження приїхали «опозиціонери». Вони подарували рясні кошики фруктів, оберемище червлених троянд. Але справжня несподіванка для Великого поета крилася в иншому: вони сповістили Івана Драча, що дванадцятитомник його творів надійде доброчинною передплатою до кількох книгозбірень Донбасу.

Іван Драч красно дякував. Подякував і за Великого актора Богдана Ступку, якому раптові гості теж багато в чому допомогли.

Згадали про Івана Драча і поїхали вітати його до лікарні колишні можновладці – з Донбасу та Галичини: віце-прем’єр Борис Колесніков та секретар Гуманітарної ради при Президентові України Ганна Герман.

Ось така історія про дві події, що півголосом промайнули цієї червленої осені.

12_04 Поету, перекладачу, драматуругу, державному і громадському діячу, першому голові Народного Руху, Герою України Івану Драчу - 80

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: