Дмитро Понамарчук Президент Фонду вільних журналістів імені Вячеслава Чорновола  

Порошенко & сини, або Як задурно зганьбитися на весь білий світ

фото: Станіслав Груздєв, «Главком»

Відчуйте різницю

Порошенко на прес-конференції послався на приклади прем’єра Канади Джастіна Трюда та прем’єра Японії Сіндзо Абе, які начебто є синами колишніх прем’єрів.

Зауважив, що зустрічався з цими синами особисто.

У такий спосіб Порошенко вирішив на прикладах поважних країн виправдати непотизм відносно свого сина Олексія, обраного народним депутатом у Вінниці наприкінці 2014 року. Непотизм – надання родичам або знайомим посад незалежно від їхніх професійних здібностей.

Насправді вимальовується зовсім инша картина.

Джастін Трюдо став членом парляменту Канади у 2007 році. Прославився після яскравої промови на похоронах свого батька П’єра Трюда у 2000 році. Який справді був прем’єром Канади до 1984 року. Тобто син став депутатом через 23 роки після того, як батько пішов з високої посади.

Джастін Трюдо (44 роки) наполягає, що Канада має проявити більше лідерства на міжнародній арені з тим, щоб захистити вибір Україною демократичного шляху та західних цінностей від посягань Московії.

Сіндзо Абе не був сином прем’єра. Лиш онуком. Батько Сіндзо Абе, кол. міністр закордонних справ Сінтаро Абе, помер у 1991 році, а син став депутатом парляменту Японії у 1993 році. Тобто через шість років після смерти діда Нобусуке Кісі, який був прем’єром аж у далекому 1960 році.

Сіндзо Абе (61 рік) послідовно втілює своєрідну економічну політику, яка дістала назву абеноміка. Вона покликана оживити економіку в час рецесії Японії.

Тепер повернімося до наших баранів.

Порошенко став президентом 25 травня 2014 року, а його син – народним депутатом 27 листопада 2014 року. Тобто через пів року і два дні.

За час депутатства Олексій Порошенко (31 рік) підписав кілька лобістських звернень бізнесового штибу на адресу Генеральної прокуратури.

Відчули різницю?

Портрети Джастіна, Альоши та пана Абе.
Портрети Джастіна, Альоши та пана Абе.Джерело: Facebook
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: