Дмитро Видрін Політолог, радник Президента

Місія Януковича

Якщо зникнуть труби, дими – не буде на чому будувати країну і демократію. Зберегти їх – ось у чому місія Януковича

Усі політики представляють якісь еліти. Грубо кажучи, в Україні є три типи еліт: виробнича, посередницька і накопичувальна, вона ж банківська. Борються їх лідери. Ющенко був найяскравішим представником накопичувальної еліти. Тимошенко – уособлення посередницьких еліт, а Янукович – виробничих.

Люди не можуть

перестрибнути через власну природу. Віктор Федорович виконує свою родову функцію – збереження виробництва в Україні. А демократія для нього важлива настільки, наскільки допомагає виконати це завдання. Він вірить, що не буде у країні демократії – без заводів.

Якось я запитав тодішнього канцлера Німеччини Шредера: яке ваше головне досягнення і яка головна помилка? Він відповів: ”Про досягнення говорити ніяково, нехай інші про це скажуть. А головна помилка – що вивозив виробництво за межі Німеччини. На мене тиснули екологи, говорили, що виробництво – це дим, бруд. А зараз я розумію: якщо немає диму над містом, то не працює країна і не працює демократія. Немає фундаменту, на якому вона стоятиме”. Місяць тому в мене було відрядження. Підлітаю до Будапешта – не бачу диму, до Праги – не бачу, відлітав із Києва – так само не побачив диму. А над Франкфуртом нарахував 17 величезних стовпів. Це – погано з погляду екології, але говорить про те, що сьогодні Німеччина годує всю Європу. На 17 димах Франкфурта стоять Греція, Кіпр, Португалія. Янукович – за те, щоб українські автобази були найбільші в Європі, щоб усе рухалося, крутилося, працювало. Якщо зникнуть труби, дими – не буде на чому будувати країну і демократію. Зберегти їх – ось у чому місія Януковича.

Джерело: «Країна»

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: