Дмитро Кулеба Голова МЗС

Спільна історія українців та кримських татар

Було різне

У спільній історії українців та кримських татар було різне: і безкінечний ясир, і спустошене Дике поле, і Хмельниччина, і Ханська Україна, і татарські добровольці в Запорізькій дивізії полковника УНР Болбочана, і обопільні підозри перших двох десятиріч незалежної України, і обопільна безпорадність під час початку окупації.

У спільній сучасності українців та кримських татар все це, і добре і погане, треба залишити позаду. Два народи повинні сісти на кухнях, в офісах, редакціях і почати говорити щиро, спочатку без камер та соцмереж, не лише про те, як вигнати Росію з України, а й про те - і це найголовніше - якою буде Україна і Крим в Україні після того, як Росія піде. А вона так чи інакше піде.

Велика країна Росія об'єднала українців та кримських татар ПРОТИ спільного ворога. Одна дівчина Джамала об'єднала українців і кримських татар на якісно новій основі - ЗА успішну Україну.

Це і є головний стратегічний результат Євробачення. Нас об'єднала не поразка, а перемога. І це чудова нагода розпочати розмову про спільне переможне майбутнє. Без образ. Без обвинувачень. Без вимог. Без розповідей, хто кому що чому винен.

Втратити цю нагоду дуже просто. Достатньо віддати себе на поталу спокусі принципових розбіжностей, бачення особливих шляхів, ушквару патріотизму або звичайнісінького бардаку з обох сторін.

Втратимо єдність - розчавлять обох, тож nevseremos - venceremos!

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: