Валентина Дячук Преподаватель (шоу-бизнес, PR)

Людина планети

В Україні лише два інститути звуться іменами хірургів-практиків, назви їм дав народ — імені Амосова та імені Шалімова.

В Україні лише два інститути звуться іменами хірургів-практиків, назви їм дав народ — імені Амосова та імені Шалімова.

Олександра Шалімова привели до світового визнання три правила: учись протягом усього життя, працюй, не вважаючи себе найрозумнішим, і не опускай рук у разі невдачі.

Він зробив сорок тисяч операцій, а людських життів урятував у багато разів більше. Автор понад восьмисот тридцяти науко­вих праць і ста дванадцяти винаходів, академік, він створив в Україні два науково-дослідні інститути — у Харкові й Києві, ви­ховав цілу школу хірургів. Його називали богом у хірургії, а за визнанням ЮНЕСКО він став людиною планети 1998 року. Минуло десять років як із життя пішов видатний хірург, академік Національної Академії наук, Академії медичних наук України, головний хірург МОЗ України, заслужений діяч науки і техніки України, професор, доктор медичних наук та Герой України – Олександр Олексійович Шалімов.

Він став легендою української хірургії, бо любив свою роботу так, як і вона любила його. Саме тому 28 лютого є важливою датою для всіх медиків та українців загалом, адже в цей день вшановують пам'ять геніального лікаря.

Віддати належне пам’яті Олександра Шалімова приїхали і його учні з інших країн. Це ще раз доводить, що він став цілою епохою в медицині, зробивши великий внесок в її розвиток. Українці мають пишатися таким співвітчизником, адже завдяки його неоціненній праці вдалося врятувати тисячі людей.

Пам’ятаймо!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: