Єгор Соболєв Народний депутат 8 скликання

Про «провал візових законів», «антидискримінаційну поправку» і ренегатську Самопоміч

Найлегший спосіб відволікати - скандали

Милі, чудові, рідні сусіди по місту та по країні! Я розумію, що Ви не перебуваєте всередині Парламенту. Що Ви не дивитися всі трансляції телеканалу "Рада". І взагалі, як правило, орієнтуєтеся на ФБ і пару сайтів.

Чим упирі і користуються.

Через рік перебування в Парламенті я можу упевнено сказати: ці нещасні люди, які в Україні почасту замасковані під Президентів, Прем`єрів, парламентарів і так далі, займаються лише двома речами.

1. Крадуть наші гроші.

2. Відволікають від цього Вашу увагу.

Найлегший спосіб відволікати - скандали. На упирів працює багато талановитих спіндокторів, які добре знають, що і які емоції у Вас викличе. Мій колега Олег Березюк влучно назвав їхню роботу розставлянням димових шашок.

Наприклад. В четвер в Парламенті голосувалися важливі закони. (Вони не принесуть скасування віз. Мем "безвізові закони" - успішна вигадка цих самих спіндокторів. Поки ми не подолаємо корупцію і будемо мати відкритий кордон з державою, яка на нас напала, візи ЄС не скасує.) Але законопроекти, про які йшлося, справді важливі. Один з них передбачає творення спеціальної державної агенції, яка буде відповідати за збереження арештованих активів. Голосів на цей закон в Раді не було. Бо занадто багато обраних до неї переживають за своє майно.

Тепер слідкуйте за руками. Під час ухвалення іншого закону - проекту Трудового кодексу - на голосування представником фракції Президента з голосу пропонується поправка про заборону дискримінації при прийомі на роботу. Представник фракції Прем`єра бере слово і акцентує увагу, що в цій поправці є слово "сексуальними". Далі спікер Парламенту (ще один соратник Президента) ставить поправку на голосування.

Важливий відступ. Самопоміч вже другий місяць бореться за неухильне дотримання правил голосування. Постійні відхилення призводять до хронічно халтурного законодавства. Згідно закону про регламент, поправки мають вноситися між першим і другим читанням.

Далі Ви все знаєте. Цікаво, що трудовий кодекс був ухвалений у першому читанні. На відміну від закону про зберігання арештованих активів, за який... правильно, не проголосували.

Але про це вже ніхто не згадував, бо ввечері в Парламенті спалахнув новий скандал...

Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: