Єгор Соболєв Народний депутат 8 скликання

Глави МЗС Франції та Німеччини пропонують Україні пастку, придуману Путіним

Якщо треба, ми закличемо громадян увійти до Парламенту захищати Конституцію

З великою повагою ставимося до думок наших ключових європейських партнерів.

Я особисто їм дуже вдячний за підтримку творення доброго антикорупційного законодавства в Україні.

Але наша Конституція не може переписуватися під чиюсь диктовку.

Самопоміч була, є і залишиться категоричним противником того, щоб окупацію частини Донбасу Росією назвали в Конституції України «особливостями самоврядування». Жоден тиск кримінальними справами, блокадою Львова, іншими спецопераціями проти наших однодумців нашу думку не змінить.

Якщо треба, ми закличемо громадян увійти до Парламенту захищати Конституцію.

Шлях, який пропонують міністри закордонних справ Франції і Німеччини - це пастка, придумана Путіним. Це технологія «троянського коня». «Вибори» на окупованих територіях не принесуть спокою Україні. Навпаки, вони матимуть наслідком ще більше дестабілізацію, бо в середині України з'явиться путінський спецназ із посвідченнями начебто українських «народних міліціонерів», депутатів, мерів, суддів та прокурорів.

Ми цього не допустимо. Пропонували і пропонуємо нашим європейським колегам йти по реалістичному шляху ліквідації російської агресії. Укріплюємо Україну як форпост, що протистоїть цій агресії; і посилюємо санкції, позбавляючи путінський режим грошей для фінансування війни та спецоперацій як в Україні, так і в ЄС, Великобританії та США.

Я пам'ятаю, як європейські колеги в дні перемоги Євромайдану переконували нас укласти угоду з Януковичем «задля стабілізації ситуації».

А в цей час путінський спецназ вже починав окупацію Криму.

Треба робити висновки хоча б із сучасної історії

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: