Віталій Ейсмонт Священник в УПЦ КП

Фіктивне ім`я УПЦ варто замінювати на РПЦ

Декілька слів з приводу поширеного гасла «Геть МП!».

Декілька слів з приводу поширеного гасла «Геть МП!».

Я не одноразово засуджував дії священноначалія РПЦ і УПЦ, яка з моменту очолювання нею митрополитом Онуфрієм, перетворилась фактично у філію РПЦ в Україні.

Однак, християни, які проштовхують це гасло, піддавшись кричним повідомленням ЗМІ і власним емоціям, перестали розуміти його антихристиянську сутність. Немає ніякого «геть!» на адресу будь-яких людей у Христа, немає його у апостолів, немає у всьому Письмі Нового Завіту.

Є лише: «Того, хто до Мене приходить, Я не вижену ГЕТЬ» (Ін. 6.37). Невже прихильники цього гасла насправді вірять у те, що ніхто з УПЦ (МП) не приходить до Христа?

Є у Письмі заклик виявляти і викривати неправду, але не виганяти.

Тому будьмо мудрими і чинімо за правдою. Фіктивне ім'я УПЦ варто замінювати на істотне – РПЦ – і давати кожній православній людині можливість себе самоідентифікувати у просторі релігійних юрисдикцій нашої держави.

Без усякого шуму й галасу. Цей, здається чисто номінальний крок, допоможе нам у певній мірі в розбудові єдиної Помісної Української Православної Церкви.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: