Ірина Фаріон Український мовознавець

Найбільша проблема України – ураження бацилою москвофільства

Те, що зараз відбувається на Донбасі, зумовлено програшем на сході України війни духовної, мовної, історичної, війни національного самоусвідомлення

Чи є у світі парламент, де би з його трибуни говорили мовою окупанта, де би з найвищої трибуни країни закликали до знищення держави через так звану федералізацію?! Чи можливо, аби в польському парламенті хтось косноязичив, а не говорив польською мовою? Чи є виступи в російській Думі не російською мовою? Розбестили ми їх, "регіоналів" і комуністів, бо вони лізуть нам на голову і вже спускають звідти свої брудні лапи. Ми прийшли в політику для того, щоби на нуль помножити цих істот і докладатимемо для цього максимальних зусиль!

Те, що зараз відбувається на Донбасі, зумовлено програшем на сході України війни духовної, мовної, історичної, війни національного самоусвідомлення. Упродовж двадцятьох років ми програвали ці війни на сході країни. Те, що відбувається на Донбасі, це наслідок нашої беззубої, нікчемної, або й узагалі відсутньої гуманітарної політики. Це по-перше. По-друге, це наслідок відсутности належної націєцентричної української ідеології, це наслідок відсутности цієї ідеології у всій системі освіти, починаючи від дитячого садочка й завершуючи вищою освітою.

Сподіваюся, що обговорення на Комітеті з питань освіти і науки законопроєкту про вищу освіту заповнить цю лакуну в нашому суспільному розвитку, позаяк ця законодавча ініціятива блискуче напрацьовує національно-патріотичну складову виховання. Тільки у такому разі ми не будемо мати виродків на Сході, які заявляють про свої якісь "права" – якщо їм щось не подобається, тоді хай пакують валізи і гибають до Путіна!

Найбільша проблема сьогоднішньої України – ураження бацилою москвофільства. До чого ж ми дійшли, що певна частина суспільства привела в парламент партії під назвою "регіонали" і "комуністи"! Важливо засвоїти надважливий урок української історії – як було подолано москвофільство в Галичині. Там москвофільство завершилося з Першою світовою війною, коли московський брудний чобіт знищив усі українські школи, дитячі садочки, "Просвіти", наші націєцентричні організації, а нашого Андрея Шептицького заслав до білих ведмедів. Саме тоді, побачивши впритул цього московицького звіра, Галичина "послала" його назавжди. Отож, боротьба з московітами – наше найголовніше завдання.

Завершу словами справжнього президента: "Иншого шляху, ніж відродження самосвідомости і патріотизму, у вас просто немає!", – на такі вислови зараз не здатні ті, які хизуються написаними на замовлення рейтингами, бо цей вислів належить президентові, що увійде у світову історію – Михаїлові Саакашвілі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: